Tudor Chirilă este unul dintre cei mai carismatici și talentați actori din generația tânără. În egală măsură muzician, compozitor, producător și om de televiziune, Tudor Chirilă este actualmente una dintre cele mai populare personalități, dar și un influencer pentru tânăra generație. (https://www.instagram.com/tudorchirila/; https://www.facebook.com/TudorChirilaOfficial/)

  • Data nasterii 28/05/1974
  • Locul nasterii București
  • Culoarea ochilor albaștri
  • Copii are 2 băieți
  • Mariaje/Relatii Iulia Mâzgan
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Tudor Chirilă studii


A absolvit Colegiul National Ion Neculce' din București. A absolvit clasa profesorului Florin Zamfirescu, la Academina de Teatru și Film (UNATC), București, Secția Actorie, în anul 1996.

 Cariera lui Tudor Chirilă

Actor, muzician, compozitor și producător român, Tudor Chirilă a debutat în cinematografie în anul 1994 cu un rol de figurație în Nobodys children', iar de atunci a avut numeroase roluri atât în cinematografie, cât și în teatru, unde a interpretat roluri de referință în spectacolele de teatru ale unora dintre cei mai importanți regizori români.  În 2004, a câștigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din A douăsprezecea noapte, de William Shakespeare, în regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tânar actor care a obținut această distincție pâna în acel moment.

Printre producțiile de film în care a jucat se numără Legături bolnăvicioase, în regia lui Tudor Giurgiu, Milionari de weekend, în regia lui Cătălin Saizescu, și Nordrand, coproducția austro-germană regizată de Barbara Albert.

A fost solistul formației Vama Veche, pe care a fondat-o în anul 1996, iar alături de colegii lui a produs prima operă rock din România de după 1989 – Am să mă-ntorc bărbat. Ulterior, și-a continuat cariera muzicala ca lider și solist vocal al formației Vama. De-a lungul celor 16 ani de carieră muzicală, a scris peste 80 de piese și a susținut concerte în fața a milioane de oameni.

În 2012 a publicat prima sa carte, Exerciții de echilibru', care a reunit o selecție a celor mai bune texte de pe blogul personal: www.tudorchirila.blogspot.com.

De asemenea, Tudor Chirilă a inițiat și a susținut diverse campanii sociale și proiecte culturale.

Din 2014, este antrenor la popularul show de televiziune Vocea României, concurs pe care l-a câștigat de trei ori până în 2018.

 

Familia lui Tudor Chirilă

Tudor Chirilă s-a născut în București pe 28 mai 1974. Este fiul gazetarului sportiv Ioan Chirilă și al actriței și regizoarei Iarina Demian.

Artistul trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de iubita lui Iulia Mizgan, care i-a dăruit doi fii, dar este foarte discret în privința detaliilor despre viața sa personală. „Şi îmi doresc ca atât presa, cât şi publicul să înţeleagă şi să respecte faptul că atât copilul, cât si mama lui sunt parte din viaţa mea PRIVATĂ. Aceasta este singura declaraţie pe care o fac pe acest subiect. Un copil are dreptul de a veni pe lume fără să fie discriminat prin preluarea unei celebrități care nu îi aparține. Dacă la un moment dat voi simţi nevoia să scriu sau să vorbesc despre copilul meu, o voi face pentru că va fi alegerea mea, nu pentru a satisface curiozitatea publicului sau a presei avide de senzaţional.'

Una dintre cele mai cunoscute povești de dragoste ale artistului a fost cea cu Andreea Raicu, o poveste tumultuoasă, care a funcționat cu intermitențe. Cei doi au fost împreună din 2006 până în 2008, devenind unul dintre cele mai vânate cupluri din lumea mondenă, iar dragostea lor s-a reaprins în 2010, însă doar pentru scurtă vreme.

 

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter