Alexandru Rafila dezvăluie când va lovi al doilea val de coronavirus România. „Cred că se va putea merge la mare”

Publicat pe

Specialiștii ne-au avertizat încă de la început că trebuie să ne așteptăm la o revenire a coronavirusului în România până la finele acestui an. Iată ce spune Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie!

Chiar dacă ne pregătim de ieșirea din starea de urgență, pe 15 mai, pericolul încă este departe de a fi trecut. Mai mult, conform specialiștilor, COVID-19 nu va dispărea până la sfârșitul anului și trebuie să fim pregătiți să ne mai confruntăm cel puțin o dată cu noul coronavirus.

Al doilea val de coronavirus va veni la iarnă

Profesorul universitar doctor Alexandru Rafila a menționat că urmează să mai vină un val de coronavirus, însă acesta nu va avea loc pe parcursul verii.

'Al doilea val al virusului va veni în funcție de cum ne organizăm noi. Dacă luăm măsurile corecte, al doilea val va veni mai târziu și va fi mai mic', a declarat Alexandru Rafila, adăugând că 'cel mai probabil' al doilea val va veni în iarnă, nu va fi unul estival.

Citește și: E oficial! Îți vei putea cumpăra haine din mall începând cu data de 15 mai. Atenție! NU se deschid toate magazinele

Respectarea regulilor de igienă, extrem de importantă

Alexandru Rafila a mai adăugat că, după data de 15 mai, când se vor relaxa condițiile de deplasare, în România se va reveni la normalitate.

'Sper ca după 15 mai să fie o relaxare fără o continuare a infectărilor cu coronavirus. Cred că vom avea o vară liniștită. Cred că se va putea merge la mare'.

Pentru asta însă, dr. Rafila a recomandat continuarea respectării regulilor de igienă personală și de distanțare socială și după data de 15 mai, când se va încheia starea de urgență.

Citește revista VIVA! integral AICI

Ce îi așteaptă pe turiști, la mare, în această vară

Perioada de relaxare a măsurilor va începe pe 15 mai și, chiar dacă momentan nu vom putea părăsi localitățile de domiciliu decât în anumite condiții, apropierea sezonului estival ridică niște probleme care trebuie rezolvate până la apariția turiștilor pe litoral.

Cum este evident că măsura de a departaja șezlongurile la o distanță de 2 metri și eliminarea sistemului all-inclusive, măsuri anunțate inițial, nu sunt de ajuns și nici posibil de realizat 100%, prefectul județului Constanța a anunțat că ia în considerare și alte soluții, pentru a sprijini agenții economici, dar și pentru a proteja populația.

‘Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectați de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici', a declarat George Niculescu, prefectul Constanței.

În urma întâlnirii de astăzi, s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim despre o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta’, a mai menționat prefectul.

Citește și: Cum va circula metroul după 15 mai. Anunțul făcut de ministrul TransporturilorBiografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter