Atenție! Noi simptome ale Covid-19 includ pierdea mirosului și a gustului, au descoperit oamenii de știință

Publicat pe

S-au descoperit noi simptome ale coronavirus, cum ar fi pierderea mirosului și a gustului. Potrivit medicului virusolog Hendrik Streeck a declarat pentru publicația Frankfurter Allegmane că pacienții infectați cu coronavirus suferă de lipsă de miros acută. 

Citește și: Simptomele infectării cu noul coronavirus COVID-19. Care sunt cele mai grave situații care trebuie să te trimită la doctor

'Aproape toate persoanele pe care le-am intervievat, ceea ce înseamnă mai mult de două treimi, au spus că și-au pierdut mirosul și gustul pentru câteva zile bune. Aceste simptome sunt atât de grave încât o mamă nu a putut mirosi scutecul plin al copilului ei. Alții nu mai puteau mirosi șamponul, iar în alte cazuri, mâncarea nu mai avea niciun gust'.

Citește și: 8 sfaturi esențiale! Un medic din WUHAN explică pe înțelesul tuturor: care sunt primele două simptome care indică faptul că ai contractat COVID-19 și cum te poți proteja

'Nu putem spune sigur când apar aceste simptome, dar bănuim că după câteva zile de la infectare', a continuat acesta.

Omul de știință a adăugat că și diareea poate fi un simptom mult mai întâlnit decât s-a crezut inițial. 'Diareea apare, la persoanele infectate, la 30% din cazuri'.

Bilanţul epidemic a ajuns la 26 de morţi în Germania, iar numărul total de cazuri de coronavirus a depăşit 10.000, conform celor mai noi date anunţate de autorităţi.

Citește și: Atenție! Aproape 70% din cazurile de coronavirus sunt transmise de pacienți fără niciun fel de simptome

La nivel mondial, s-au înregistrat până acum 201.436 cazuri de coronavirus şi cel puţin 8.006 decese, conform unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins. S-au vindecat 82.032 de persoane.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter