Ce avem voie si ce nu avem voie să facem de Revelion. Restricțiile lui Arafat de Anul Nou

Publicat pe

Raed Arafat a anunțat care sunt restricțiile de Revelion. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ce au voie să facă românii de Revelion și care sunt activitățile interzise în noaptea dintre ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Raed Arafat a declarat că Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în noaptea de Revelion, prin permiterea circulației până la ora 1:00, existând cereri din partea HoReCa în acest sens.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze. Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații', a spus Raed Arafat la Digi24.

„Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenția să înăsprim regulile, dar nu avem intenția să relaxăm regulile', a reiterat șeful DSU.

Întrebat ce ar putea face românii la intrarea în anul 2021, Raed Arafat a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor'.

„Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil', a completat el.

În privința celor care au rezervări la munte în pensiuni și hoteluri, secretarul de stat a spus că „soluția cea mai onorabilă și cea mai corectă' este ca cei care vor să petreacă revelionul este „să ducă mâncarea în cameră, să sărbătorești ca și cum ai fost acasă', pentru a nu exista contact „intens' între persoane în sălile de evenimente.

Citește și:

Emmanuel Macron are COVID-19! Cum se simte președintele Franței

Florin Busuioc, declarație neașteptată despre COVID-19: „Eu cred că virusul ăsta n-a apărut din neant, a fost creat”

Totul despre șorici. Beneficii și efecte negative: cine nu are voie să-l consume

Petrecerile de Căriun și Revelion ar trebui limitate doar la membrii familiei

Raed Arafat spune că statul român nu poate interzice petrecerile private, de Crăciun sau Revelion, însă recomandarea autorităților este ca aceste sărbători să fie petrecute doar între cei apropiați, 'adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască'.

'Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă.

În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine.

Sunt recomandări pe care le dăm. Să nu vedem titluri care o să apară în unele ziare, că Arafat a interzis sau Comitetul a interzis populației să invite oameni acasă. Noi n-am interzis, noi recomandăm ca oamenii să limiteze contactul în această perioadă și să păstreze sărbătorile în rândul familiei.

Bineînțeles, aici, cine dorește să riște, există o limită care poate să meargă către ea. Pot să meargă, pot să participe la diferite acțiuni, dar vor fi reguli care vor fi foarte stricte pe aceste acțiuni.' – a spus Raed Arafat la Pro TV.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter