Cele două alimente pe care trebuie să le cumperi atunci când faci provizii. Sfatul profesorului doctor Monica Pop

Publicat pe

Pentru că mulți români au devalizat supermarketurile și au cumpărat tot ce se putea pentru a face provizii în contextul Covid-19, medici și nutriționiști ne avertizează că nu trebuie să exagerăm cu consumul de alimente în această perioadă de carantină.

Citește și: Alimentele nu vor fi raționalizate. Comercianții fac apel la cumpătare: „Există cantităţi şi stocuri pentru toţi”

„Alimentația trebuie să fie corectă în orice anotimp, chiar și fără această situație. Orice fel de exagerare nu este bună. Dimpotrivă! Eu le-am spus tuturor că, în cazul în care vor să facă provizii, ele să se bazeze mai ales pe biscuiți și ceai”, a spus Monica Pop, miercuri, pentru DCNews.

Mâncatul pe fond nervos cauzat de stres și anxietate este nociv. „Bineînțeles că poate duce la obezitate. Și chiar am și pronosticat lucrul acesta: peste o perioadă, dacă durează mai mult repausul la domiciliu, vor fi mult mai mulți obezi decât au fost până acum”, a punctat Monica Pop.

Citește și: Sistemul imunitar este în pericol, în această perioadă. Alimente care cresc imunitatea

„Bolile fiecăruia trebuie îngrijite așa cum s-a făcut până acum. În farmacii se găsesc medicamente. În afară de obezitate și diabet, secundar obezității, nu cred că pot apărea alte afecțiuni, dacă oamenii se comportă normal”, a conchis Monica Pop.

Citește și: Acestea sunt alimentele care nu expiră niciodată. Le poți ține în cămară pe toată perioada de izolare sau de carantină!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe, că nu este cazul ca românii să se panicheze și să ia cu asalt hypermarketurile. De altfel, el a asigurat cetățenii că magazinele alimentare și farmaciile nu se vor închide, că stocurile sunt suficiente pentru fiecare și că ar trebui să cumpărăm cumpătat, nu să golim rafturile magazinelor.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter