Certificatul de virginitate, interzis de ONU, dar eliberat de medicii români. „Fata care este obligată să parcurgă examinarea poate cere ajutorul, sunând la 112”

Publicat pe

Certificatul de virginitate, condamnat de ONU, continuă să fie eliberat de medicii ginecologi din Români. ONU și OMS au cerut interzicerea acestei practici umilitoare, considerate o violare a respectului pentru demnitatea și viața femeii. „Fata care este obligată să parcurgă examinarea, poate cere ajutorul, sunând la 112' – susțin autoritățile.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În fiecare an, sute de fete din România, minore sau majore, sunt forțate de către familie să se supună unei examinări ginecologice în urma căreia medicii eliberează un certificat de virginitate. Multe fete tinere și foarte tinere au curajul, sub protecția anonimatului să vorbească despre barbarismul la care sunt supuse de proprii părinți.

Certificatul de virginitate, interzis de ONU

Deși Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au cerut interzicerea acestei practici considerate o violare a respectului pentru demnitatea și viața femeii care e obligată de cei din jur să facă această consultație, medicii români eliberează anual sute de certificate de virginitate.

Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale se numără printre cei care au luat inițiativă în a opri această practică barbară pe care medicii ginecologi din România continuă să o facă și în anul 2022, deși atât ONU cât și OMS au cerut interzicerea ei. 

Citește și: Ce relație au acum Jojo și Monica Anghel, după ce au fost la un pas să devină cumnate:'Suntem gemene, sufletește'

Citește și: Cum au trecut Andra și Cătălin Măruță peste greutăți, în căsnicie:„Noi cred că suntem încă la început, chiar și după 14 ani de când ne-am spus DA’/ EXCLUSIV

Citește și: Raluca Bădulescu, declarații neașteptate după ce a anunțat divorțul de soțul ei:'A fost fericit până să mă cunoască pe mine'

Asociatia pentru Victimele Infractiunilor Sexuale cere interzicerea certificatului de virginitate

Sute de fete din România, minore sau majore, sunt forțate anual de către membrii familiei să se supună acestei violări a demnității și vieții personale pentru ca un medic ginecolog să le elibereze un certificat de virginitate. 

Ne propunem ca și în 2022 să susținem Ministerul Justiției în crearea unui set de măsuri care pot genera o schimbare reală a răspunsului în cazurile de agresiune sexuală cu victime minore, prin crearea și operaționalizarea unei infrastructuri cu specific pediatric în toate instituțiile cu care copiii-victime interacționează.

Constatarea virginității, pe care multe state și organizații internaționale precum OMS și Națiunile Unite o condamnă de mai bine de un deceniu, calificând-o drept barbarie, o încălcare brutală a drepturilor omului și o formă de violență sexuală, a supravietuit liniștită în curtea feudalei rețele de medicină legală din România, cu acceptul tacit al decidenților din Ministerul Sănătății', anunță Asociatia pentru Victimele Infractiunilor Sexuale.

În 2021 au fost eliberate 1000 de certificate de virginitate

Numai în anul 2021, medicii au eliberat în jur de 1000 de astfel de certificate de virginitate. Potrivit statisticilor, 85% dintre fetele obligate să se supună acestei practici barbare au fost minore.

Justificarea medicilor pentru continuarea eliberării certificatului de virginitate, deși interzicerea lui a fost ceurtă de Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății este că familiile cer acest lucru și continuă să aducă fetele la control. 

Se întâmplă aceste solicitări din cadrul familiei, decizia familiei, a parinților. Copilul fiind minor, care din motive diverse a întârziat acasă, există suspiciuni cu privire la starea de virginitate a fetiței respective și atunci părinții o aduc', spune George Curcă, președinte al Institutului Național de Medicină Legală, potrivit kanald.ro.

Testele de virginitate sunt 2% din examinările Institutului de Medicină Legală. În urma lor, fetele primesc și certificate de virginitate. În cazul în care o minoră nu este virgină, începe coșmarul. Poliția este anunțată de îndată, indiferent de caz sau context.

Ce trebuie să știe tinerele forțate de părinți să-și scoată un certificat de virginitate

Unele fete nu vor să meargă la medic pentru obținerea unui certificat de virginitate.

  • Orice vârstă ar avea o fată în această situație, este ilegal ca ea să fie forțată să fie supusă examinării de la IML.
  • Deci nimeni nu are voie să facă asta, nici medicii, și nici părinții.
  • În cazul în care o fată este obligată să parcurgă examinarea, poate cere ajutorul, sunând la 112

Medic: „Prezența himenului într-un vagin nu e sinonimă cu virginitatea”

Un medic francez explica, potrivit vice.com, că prezența himenului într-un vagin nu e sinonimă cu virginitatea. Cu toate acestea, există foarte mulți părinți care cer și doresc confirmarea purității fetelor lor printr-o hârtie primită de la ginecolog.

„Prezența himenului nu garantează că fata n-a făcut sex. Oricum, virginitatea nu înseamnă nimic. O fată care nu a fost niciodată penetrată de un bărbat, dar s-a masturbat la greu cu un dildo e virgină sau nu?

Himenul se poate rupe dacă faci sport sau folosești un tampon, dar poate fi și foarte elastic și să nu se rupă nici dacă faci sex regulat. Himenul nu înseamnă nimic. Singurele cazuri în care poate ajuta la ceva sunt cele de viol, în care se rupe și asta poate fi o dovadă împotriva violatorului. Doar atunci se examinează himenul.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter