Cine este Nicolae Ciucă, premierul interimar al României, și ce avere are

Publicat pe

Nicolae Ciucă, desemnat premier interimar al României în urma demisiei din funcția de șef al Guvernului a lui Ludovic Orban, este militar de carieră. De un an este ministru al Apărării în guvernul Orban. 

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Nicolae Ciucă s-a născut în 7 februarie 1967 în localitatea Plenița din județul Dolj, este căsătorit și are un copil.

Potrivit CV-ului său de pe site-ul Ministerului Apărării, Nicolae Ciucă și-a început cariera militară în 1988 și de la finalul anilor 90 a participat la mai multe misiuni militare românești de menținere a păcii, în Bosnia Herțegovina, Afghanistan și Irak.

În perioada ianuarie – octombrie 2014, a fost şef al Statului Major al Forţelor Terestre. 

Între 1 ianuarie 2015 și 28 octombrie 2019 a fost şeful Statului Major General. 

Odată cu nominalizarea pentru portofoliul Apărării, în 2019, Nicolae Ciucă a anunțat că va trece în rezervă pentru a respecta standardele NATO. Acestea impun ca postul de ministru al apărării să fie ocupat de un civil. „A fost poate cea mai grea decizie a unei cariere începute în urmă cu 38 ani”, a recunoscut generalul.

Din data de 4 noiembrie 2019 Nicolae Ciucă a îndeplinit funcția de Ministru al Apărării în guvernul liberal condus de Ludovic Orban.  

Ce avere are Nicolae Ciucă

Potrivit declarației de avere, generalul în rezervă Nicolae Ciucă deține o casă de locuit, două terenuri intravilan și un autoturism, achiziționate în ultimii 15 ani. Încasează venituri doar din salariu. Are trei credite, aproape de scadență, în valoare totală de 223.000 de lei.

Nicolae Ciucă a completat ultima declarație de avere în luna octombrie, pentru a candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie, potrivit portalului integritate.eu. Ministrul Apărării a preluat luni mandatul de premier interimar după demisia lui Ludovic Orban.

Nicolae Ciucă a scris în declarația de avere că locuiește în comuna Balotești din județul Ilfov, unde deține jumătate dintr-un teren intravilan cu suprafața de 598 de metri pătrați. Împreună cu soția, el mai deține începând din anul 2005 un teren intravilan de 2.829 de metri pătrați în comuna Pielești din județul Dolj.

În 2017 a finalizat construirea casei de 232 de metri pătrați, la care are o cotă parte de 50%.

Premierul interimar al României deține și două mașini Toyota: Corolla – cumpărată în 2006 și RAV4 – cumpărată anul acesta.

Nicolae Ciucă a declarat că nu deține bunuri sub formă de metale prețioase sau obiecte de artă și de cult care să aibă o valoare mai mare de 5.000 de euro și nici împrumuturi acordate.

În schimb, el are patru credite la bănci în valoare totală de 323.000 de lei. Trei dintre acestea au scadența anul viitor, iar unul în 2025.

Citește și: Cum și-a cunoscut Roxana Vancea soțul și cum au decurs primele întâlniri:'Am mers la cel mai prost film'. Când și unde va avea loc nunta

Citește și: Cel mai sexy cuplu din showbiz! Roxana Vancea, surprinsă în ipostaze tandre cu noul său iubit.Cum arată bărbatul care a i-a sucit mințile

Citește și: Cum a aflat Adi Nartea din VLAD că va fi tată pentru a doua oară și cum se simte soția lui:„Au fost grețuri și dureri de spate’/ EXCLUSIV

Citește și: Alin Oprea mai are de așteptat mult și bine până devine un bărbat liber!Când va fi finalizat divorțul de Larisa

La capitolul venituri, Nicolae Ciucă a completat că a primit un salariu anual de 195.581 lei, pentru activitatea de la Ministerul Apărării.

De asemenea, Maria Cristina Ciucă a încasat anul trecut un salariu de 50.602 lei, fiind angajată tot la MApN.

Premierul interimar a mai avut în 2019 venituri de 3.288 de lei, cu titlu de activități independente, de la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul' .

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter