Coronavirusul rămâne activ pe piele timp de 9 ore! Specialiștii au spus cum poate fi ucis SARS-CoV-2 în doar 15 secunde

Publicat pe

S-a stabilit deja că noul coronavirus rezistă mai mult decât virusul gripa de piele, până la 9 ore! Acum, specialiștii vorbesc despre metoda cea mai eficientă prin care virusul care provoacă COVID-19 să fie ucis în doar 15 secunde!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Studiile arată că virusul care a provocat ravagii în lume poate rămâne activ mult timp pe pielea umană. Dacă virusul gripal are „o durată de viață” de 2 ore, în privința SARS-CoV-2 termenul se prelungește până la 9 ore.

„Supravieţuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 pe pielea umană poate creşte riscul de transmitere prin contact, comparativ cu virusul gripei A (H1N1), accelerând astfel pandemia”‘, se arată într-un studiu publicat de revista Clinical Infectious Diseases.

Igiena mâinilor reduce riscul de îmbolnăvire

Din fericire, există o metodă extrem de simplă și eficientă pentru a ucide ambele virusuri: dezinfectatul, despre care se tot spune să îl folosim după ce punem mâna pe diverse suprafețe ce ar putea fi contaminate, face minuni!

Coronavirusul devine inactiv la 15 secunde după aplicarea soluţiei cu etanol, utilizat în majoritatea dezinfectanților pentru mâini.

„Supravieţuirea mai îndelungată a SARS-CoV-2 pe piele poate creşte riscul de transmitere prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce acest risc', se mai arată în același studiul.

Citește și: Ce efecte secundare are COVID-19.Coronavirusul poate provoca infertilitate masculină

Citește și: Un nou simptom COVID-19. Până acum, indica o simplă răceală, dar acum a fost identificat și ca simptom al coronavirusului

Citește și: Cum se mai simte Draga Olteanu Matei, după 4 zile de comă indusă:„Recunoaşte persoanele, dar nu poate vorbi'

Citește și: Neti Sandu a fost testată pozitiv cu COVID-19. Vedeta de la PRO TV face primele declarații:'Nu am avut nevoie de spitalizare'

Cu alte cuvinte, acesta vine în sprijinul recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la spălarea frecventă pe mâini, în vederea limitării transmiterii și combaterii virusului.

Coronavirusul rezistă mai mult decât virusul gripal pe piele

Studiul a fost realizat de către oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Kyoto și s-a folosit piele umană obținută de la persoanele decedate!

Probele au fost colectate la circa o zi după moartea pacienților, dat fiind că piele își păstrează funcțiile mai bine de 24 de ore după deces.

Coronavirusul rămâne activ pe piele timp de 9 ore! Specialiștii au spus cum poate fi ucis SARS-CoV-2 în doar 15 secundeCoronavirusul rămâne activ pe piele timp de 9 ore! Specialiștii au spus cum poate fi ucis SARS-CoV-2 în doar 15 secunde

Specialiștii au descoperit că SARS-CoV-2 a supraviețuit pe probele de piele umană nu mai puțin de 9,04 ore, în comparație cu 1,82 ore pentru virusul gripal A, potrivit stirileprotv.ro.

O altă descoperire a fost că în momentul în care aceste virusuri s-au amestecat cu mucus, atunci SARS-CoV-2 a rezistat aproximativ 11 ore pe piele. Totuși, virușii au fost inactivați în 15 secunde după utilizarea unui dezinfectant pentru mâini cu 80% etanol.

Cât rezistă coronavirusul pe bancnote și telefoane

Încă de la început s-au transmis avertismente cu privire la bani și telefon. Specialiștii au recomandat plata cu cardul, tocmai pentru a se evita folosirea bacnotelor, care merg din mână în mână.

De asemenea, în privința telefonului s-a atenționat pentru a fi dezinfectat corespunzător, după fiecare ieșire sau folosire după ce s-a pus mâna pe un produs posibil contaminat.

Pentru că îngrijorările în privința celor două produse au crescut tot mai mult, pe fondul pandemiei, s-a analizat cât de mult rezistă coronavirusul pe suprafețele telefoanelor sau banilor. Potrivit Agenției Naționale de Știință a Australiei coronavirusul ar fi activ până la 28 de zile pe suprafața telefonului mobil, dar și pe bancnote, potrivit BBC

Sursa foto: Pexels, Pixabay

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă