Cu ce tratament s-a vindecat Donald Trump de COVID-19. I-a fost administrat un medicament experimental

Publicat pe

Donald Trump s-a vindecat de COVID-19 și a fost externat. Toată lumea este curioasă cu ce tratament anti-coronavirus s-a vindecat președintele SUA atât de repede, având în vedere că, teoretic, este în grupa de risc pentru forme moderate și grave ale bolii COVID-19. Lui Trump i-a fost administrat, inclusiv, un medicament experimental, susțin voci din lumea medicală.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Donald Trump a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Militar Walter Reed din Bethesda, Maryland, vineri după-amiaza, el acuzând febră și stare pronunțată de oboseală. La câteva minute după sosirea sa la spitalul din Maryland, președintele Trump a postat un scurt clip video în care îi asigură pe oameni că este în regulă, „crede' că se simte bine, dar pentru a se asigura că nu este nimic grav, a decis să se interneze pentru investigații amănunțite. Luni seară, Donald Trump a fost externat și declarat vindecat de COVID-19.

Cu ce tratament anti-COVID s-a vindecat Donald Trump după doar trei zile petrecute în spital, se întreabă toată lumea de pe planetă. Cel mai puternic om din lume se află în grupa de risc pentru forme grave ale bolii COVID-19, având în vedere vârsta, 74 de ani și faptul că este supraponderal. Iată că Trump a reușit să învingă COVID-19 și să-și continue campania electorală împotriva lui Joe Biden, la președinția Americii.

Medicul Theo Trandafirescu, profesor universitar la Facultatea de Medicină ‘Mount Sinai’ și multispecializat în Medicina Internă, Pneumologie și Terapie Intensivă, cu experiență de peste 25 de ani în New York, a dezvăluit cu ce a fost tratat anti-COVID cel mai puternic om din lume.

Cu ce tratament s-a vindecat Donald Trump de COVID-19. I-a fost administrat un medicament experimentalCu ce tratament s-a vindecat Donald Trump de COVID-19. I-a fost administrat un medicament experimental

Așadar, preşedintele SUA, Donald Trump, a fost tratat de medici cu un cocktail de anticorpi sintetici produs de compania Regeneron, antiviralul Remdesivir, aprobat oficial de FDA-ul american, Dexametazonă, Aspirină, Pepcid, Melatonina, Vitamina D și Zinc. Cocktailul de anticorpi sintetici luat de preşedintele american nu se află în schemele oficiale anti-Covid din SUA şi nici din Europa.

„Este un tratament bun, este o alternativă genetică a tratamentului cu plasmă, în general se recoltau anticorpi de la plasma pacienților bolnavi cu COVID și se dădea oamenilor și acum, datorită tehnologiei, Regeneron-ul a venit cu acești anticorpi neutralizanți. Este același principiu ca și la plasmă, numai că se dă într-o singură doză și tehnologia face distribuirea mult mai ușoară. Se evită acest transfer de sânge.

Președintele Trump a primit doza cea mai mare de anticorpi. El a primit aceasta doză înainte de spitalizare, chiar la Casa Albă și după aceea a fost transferat la spital. Este un tratament promițător, experimental și a fost o decizie comună a doctorului președintelui Americii și a lui Trump”, a spus dr. Theo Trandafirescu la emisiunea la Punctul de întâlnire de la Antena 3.

Citește și: Cine este medicul care îl tratează pe Donald Trump de coronavirus. A fost medaliat de România

Ce se știe despre medicamentul experimental luat de Trump

Președintele Trump a primit o injecție cu 8 miligrame de Regeneron (REGN-COV2), o combinație de anticorpi monoclonali sintetici care ar putea reduce încărcătura virală cu SARS-CoV-2 și diminua astfel simptomatologia, prevenind totodată agravarea bolii COVID-19.

„Noi nu avem încă acces la acest medicament decât prin protocoale de cercetare, nu este aprobat de FDA. Președintele a avut acces probabil printr-o procedură de autorizare pe bază individuală, în cadrul unui protocol de cercetare”, a explicat dr. Adrian Pop la Digi24.

Medicamentul nu este încă aprobat de Food and Drug Administration (FDA), dar poate fi folosit ca tratament compasional. Acesta a fost inclus într-un studiu pe 275 de oameni și rezultatele au fost promițătoare.

Citește și: Cine este Joe Biden, contracandidatul lui Trump, la președinția SUA. Mai multe tragedii i-au marcat viața

„Sperăm că tratamentul cu anticorpi să-i dea un avânt sistemului său imunitar, astfel încât să poată câștiga lupta și să se recupereze complet”, a declarat dr. Leonard Schleifer, unul dintre medicii care au contribuit la dezvoltarea medicamentului Regeneron, potrivit csid.ro.

Testele clinice efectuate până în prezent pe medicamentul REGN-COV2 au arătat că acesta nu are efecte secundare, reduce încărcătura virală și ameliorează simptomele pacienților infectați cu SARS-CoV-2, dar numai dacă este administrat în faza incipientă a bolii, înainte ca propriul sistem imunitar al pacienților să înceapă să reacționeze la prezența virusului în organism.

De asemenea, Trump a luat zinc, vitamina D, melatonină, aspirină și un antiacid.

Citeste si: Cine ar fi încercat să-l otrăvească pe Trump. Plicuri cu otrava au mai fost trimise și altor persoane

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter