De ce este bine să mâncăm salata de roșii și brânză cu pâine. Ce e, de fapt, "grav pentru siluetă!"

Publicat pe

Nutriționistul Mihaela Bilic ne sfătuiește să mâncăm celebra salată de sezon, cu roșii și brănză, neapărat și cu o felie de pâine alături. Medicul susține că salata de roșii poate fi o mâncare sănătoasă și de dietă, însă depinde de cantitatea de ulei și de brânză adăugată.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„La roșie nu avem porții. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză', a spus Mihaiela Bilic, potrivit Digi24

Porția zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, în timp ce porția zilnică de telemea ar trebui să fie între 70 și 100 de grame, spune medicul.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru', a mai spus Mihaela Bilic.

Citește și: Suferi de insomnie? Oamenii de știință spun că sexul e cel mai bun medicament

Citește și: Insomnie, stare proastă? Oamenii de știință te învață cum să stimulezi secreția de hormoni buni din creier

Citește și: Alimente bogate în vitamina D, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva COVID-19

„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, e grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză', a adăugat ea.

„Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți', a adăugat medicul.

Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu mai fugim de pâine pentru că are mai puține calorii decât brânza, spre exemplu. Astfel, dacă eliminăm pâinea, riscăm să mâncăm mai multă brânză, ceea ce înseamnă, deci, mai multe calorii pentru siluetă.

„Nu putem spune că pâinea îngrașă, atâta vreme cât pâinea are 250 de calorii pe suta de grame, maximum, iar brânza poate să ajungă până la 300. La 100 de grame de brânză volumul este mic, ne poate păcăli.

În schimb, la 100 de grame de pâine putem avea chiar o baghetă. Dacă nu le punem împreună, să ne săturăm un pic mai repede, riscăm să mâncăm tot calupul de brânză', a mai spus Bilic.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter