Descoperire suprinzătoare: coronavirusul NU a plecat din piața din Wuhan! Cercetătorii chinezi sunt convinși că „Natura a creat acest virus”

Publicat pe

În urma unor cercetări, Centrul pentru Control și Prevenția Bolilor din Beijing are dovezi că noul coronavirus care a îngencheat planeta nu provine din piața din Wuhan. Chinezii susțin că natura a creat virusul.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă', spune Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, notează Daily Mail.

Imediat ce a izbucnit epidemia COVID-19, piaţa din Wuhan a fost închisă şi tratată ca o scenă a crimei, în timp ce atenţia a fost concentrată către comerţul cu animale sălbatic, mai scrie cotidianul britanic.

Descoperire suprinzătoare: coronavirusul NU a plecat din piața din Wuhan! Cercetătorii chinezi sunt convinși că „Natura a creat acest virus'Descoperire suprinzătoare: coronavirusul NU a plecat din piața din Wuhan! Cercetătorii chinezi sunt convinși că „Natura a creat acest virus'

Astfel, un studiu efectuat în Wuhan a arătat că 27 dintre primii 41 de oameni diagnosticaţi cu COVID-19 în Wuhan au fost expuși în piaţa umedă din oraş, respectiv doar unul dintre primii 4 prezentaţi cu simptome în luna decembrie.

„Natura a creat acest virus şi ne-a dovedit încă o dată că este cel mai eficient bio-terrorist',  a declarat Francis Collins, epidemiolog american.

Pe de altă parte, Collins spune că dacă virusul a fost într-un anume fel izolat şi studiat într-un laborator din Wuhan, asta nu avem cum să ştim.

SUA i-a cerut Chinei să închidă de urgență piețele de animale vii

În aprilie, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a solicitat Chinei să închidă de urgență piețele de animale vii, având în vedere legăturile dintre acestea şi bolile zoonotice, citează gandul.ro.

Specialiștii încă nu au stabilit în mod clar de unde a „evadat' noul coronavirus, dar pe piață s-au lansat și teorii conform cărora virusul ar fi apărut într-o piaţă din orașul chinez Wuhan. De atunci, Covid-19 s-a răspândit în lumea întreagă, infectând 2,6 milioane de persoane la nivel mondial, dintre care 180.000 au decedat, arată Reuters.

Citește și:

Vaccinul chinezesc anti-coronavirus, succes de la prima testare! Care este unicul efect secundar resimțit de pacienți

Prima țară din Europa care nu mai are niciun caz de coronavirus. Când va fi declarată oficial încheierea pandemiei

Când trebuie purtate mănușile pentru a ne proteja de coronavirus? Medicul Virgil Musta: „Sunt utile doar atunci când…”. Regula importantă de care nu se ține cont

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter