Epidemiologul Geza Molnar vorbește despre dispariția noului coronavirus în România, însă avertizează că va reapărea în câteva luni: "Trebuie să fim atenţi la focarele familiale"

Publicat pe

Epidemiologul Geza Molnar vorbește despre dispariția noului coronavirus de pe teritorul țării, însă avertizează că acesta va reapărea, chiar dacă nu va mai avea aceeași putere.

Epidemiolog de peste 45 de ani, Geza Molnar, vine cu vești bune pe de o parte, menționând că numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 este în scădere. În egală măsură, Geza arată că virusul va dispărea de îndată ce își va termina ciclul, însă ar urma să reapară în toamnă.

„Această epidemie, până acum în România, este în platou, evoluează ca dinţii de ferestrău. La evaluare, faţă de ultima săptămână, este într-o scădere de 10 la sută. Deci se termină. Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturaţie, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu, durează între şase-opt săptămâni, apoi trece', a spus Molnar, potrivit spynews.ro.

Totodată, epidemiologul atenționează că virusul ar putea să reapară în doar câteva luni, însă acesta nu va mai fi la fel de puternic.

Citește și: A murit primul medic infectat cu noul coronavirus în România.Doctorul fusese depistat pozitiv în urmă cu două săptămâni

'Nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va transmite aşa de uşor', a precizat el.

În egală măsură, Geza Molnar este de părere că restricțiile ar trebui ridicate în jurul datei de 10 mai, însă ar trebui acordată o atenție deosebită focarelor familiale.

Citește și: Studiu: Coronavirusul se poate răspândi de pe tălpile pantofilor și prin expirație, până la 4 metri

„În 5- 10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie. Dar trebuie să fim atenţi la focarele familiale sau din diferite zone din ţară, pentru că astfel focare vor exista. Astea vor fi o mare problemă', a conchis epidemiologul Molnar. 

Sursa foto: Captură YouTube

Citește și: Interpretul de muzică populară Nelu Bălășoiu, testat pozitiv cu noul coronavirus, a murit.Artistul era în comă

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter