Ministrul Sănătății susține că vom trăi încă doi ani cu noul coronavirus și atenționează: "Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19"

Publicat pe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susține că ar trebui „să ne obişnuim că vom trăi cu noul coronavirusul şi în următorii doi ani', menționând totodată ca va mai dura o perioadă destul de îndelungată până când vom avea un vaccin împotriva COVID-19.

Ministrul Sănătății susține că vom trăi încă doi ani cu noul coronavirus și atenționează: "Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19"Ministrul Sănătății susține că vom trăi încă doi ani cu noul coronavirus și atenționează: "Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19"

Ministrul Sănătații anunță că mai sunt de parcurs mulți pași până când vom avea un vaccin împotriva coronavirusului, fiind necesară o perioasă de studiu și de testare pe persoanele sănătoase înainte de a putea fi folosit în masă.

Citește și: Când se redeschid mall-urile? Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat azi:'Ne gândim după următoarele trei luni'

„Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase şi după această perioadă să-l putem procura şi să-l putem utiliza în întreaga masă', a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Ministrul a fost întrebat dacă ar schimba cu ceva lupta cu noul coronavirus dacă s-ar ști faptul că a fost creat într-un laborator: „Nu ar schimba cu nimic. Noi am plecat pe o procedură, pe o stare de epidemie şi apoi pandemia, am plecat într-o luptă cu ceva necunoscut, cu ceva care s-a regăsit pentru prima dată în patologia umană, cu ceva care nu are un tratament, nu are un vaccin. Poate că după ce vom termina şi vom ieşi din pandemie cu bine, împreună, vom putea să analizăm ce a fost, cum a fost, de unde a venit'.

Citește și: Anunțul pe care-l așteptam toți de la Ministrul Sănătății Nelu Tătaru:'O eventuală relaxare a restricțiilor ar putea apărea după 15-20 mai sau 1 iunie'

În egală măsură, Nelu Tătaru a menționat că majoritatea românilor au respectat indicaţiile şi restricţiile de Paște, însă abia după 7-10 zile se va putea observa impactul sărbătorilor, notează click.ro.

„Dacă vom avea un număr crescător de cazuri, dar progresiv, nu exponenţial, nu vom avea cazuri severe, ne menţinem în acea previziune de 10 – 12.000 de cazuri, cu un vârf al acestei pandemii pe sfârşitul lunii aprilie. Urmând ca în următoarele două săptămâni să avem un scăderea numărului de cazuri', a conchis ministrul Sănătății.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, după ce Victor Costache a demisionat în plină criză COVID-19.Este chirurg de meserie și a fost senator PNL

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter