Fără vacanțe după 15 mai, chiar dacă nu va fi prelungită starea de urgență! Anunțul președintelui Iohannis: "Ne putem mișca în interiorul localității unde avem treabă"

Publicat pe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va fi prelungită starea de urgență după data de 15 mai. Situația nu s-a îmbunătățit, motiv pentru care vom intra în stare de alertă.

Fără vacanțe după 15 mai, chiar dacă nu va fi prelungită starea de urgență! Anunțul președintelui Iohannis: "Ne putem mișca în interiorul localității unde avem treabă"Fără vacanțe după 15 mai, chiar dacă nu va fi prelungită starea de urgență! Anunțul președintelui Iohannis: "Ne putem mișca în interiorul localității unde avem treabă"

Șeful statului a făcut declarații în urma unei întâlniri cu premierul și mai mulți miniștrii.

„Am analizat mai multe chestiuni și unele dintre deciziile pe care le-am luat sunt de interes. În primul rând starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Și în acest fel data de 14 mai este ultima zi de stare de urgență. Începând din 15 mai pentru a ține epidemia sub control vom intra într-o stare de alertă. 

Această stare de alertă este prevăzută de legislația specifică care clarifică cum se acționează în situația unei epidemii. 

Citește și: Șeful Cancelariei premierului, avertisment după explozia cazurilor de coronavirus:”Există posibilitatea prelungirii stării de urgență. Trebuie să…”

Situația nu s-a îmbunătățit încă. Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut. Nu a trecut, din păcate. Am avut și astăzi peste 300 de persoane testate pozitiv. 

Însă, trebuie să mergem mai departe și asta se concretizează în starea de urgență. 

Iohannis: „Următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie”

Câteva lucruri se schimbă. După 15 mai ne putem mișca în interorul localității unde avem treabă. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare. 

Citește și: Un bărbat din Buzău, testat pozitiv pentru noul coronavirus, a infectat 19 rude.Doi copii de 1 an se află printre cei contaminați

Relaxarea se va face pas cu pas și fiecare pas va dura 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie.

Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală. De asemenea se vor redeschide cabinetele stomatologice și muzeele”, a declarat Iohannis, potrvit Digi24.

În egală măsură, va fi necesar să purtăm măști de protecție în momentul în care ne aflăm în spații publice închise sau când ne deplasăm cu transportul public în comun.

Relaxarea nu va avea loc în localitățile în carantină.

„Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate, dar și aici sunt excepții. Este voie în interes de serviciu, pentru probleme medicale, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta. Sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricția pentru întâlnirile cu mai mult de 3 persoane”, a mai spus Iohannis.

Sursa foto: Facebook, Hepta

Citește și: Rutina strictă de care să ții cont de fiecare dată când intri în casă, pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus.Un medic explică ce trebuie făcut, pas cu pas: „Lasă geanta…”

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter