Reacție neașteptată. Mai mulți medici refuză bonusul de 500 de euro oferit de Guvern: "Acest spor este văzut ca o mită. S-au simțit jigniți de propunere”

Publicat pe

Mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean din Slatina se declară jigniţi de „sporul de 500 de euro” anunţat pentru personalul medical din „linia întâi” a luptei împotriva COVID-19. 

„Întreg corpul medical s-a simţit jignit de această propunere pentru că niciodată nu a fost în discuţie o problemă financiară în ceea ce priveşte această epidemie de Covid şi atitudinea medicilor. De asta şi eu, dar şi ceilalţi colegi ai mei, am considerat că este o ofertă inoportună din partea domnului preşedinte şi a Guvernului. (…) Da, pentru mulţi şi pentru mine aşa a fost percepută, ca . (…) În aceste momente am avea nevoie de suport şi de echipamente de protecţie. Toată lumea ştie, nu e un secret lucrul acesta. Sper să nu ajungem în situaţia să nu avem echipamente de protecţie', a declarat George Craioveanu, medic SJU Slatina, pentru Mediafax.

Citește și: Președintele Iohannis: medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți care au COVID-19 vor primi bonus lunar de 500 de euro: „Ne punem speranțele în ei”

Sindicaliştii din Federaţia Hipocrat spun că medicii vor dona cei 500 de euro colegilor cu salarii mai mici. 

Doctorul Cătălin Dudu, vicepreşedintele Federaţiei Hipocrat – „Acest spor a fost văzut de colegii mei medici ca o mită. Această postare îi aparține colegului meu George Craioveanu și am fost etichetat și eu acolo. Noi percepem lucrul acesta ca o măsură pozitivă, în dezacord total cu tot ce s-a discutat până acum ca măsuri. Vine această măsură care cumva ar trebui să ne mulțumească. Probabil că colegii mei și medicii au văzut această măsură ca o modalitate de a ne închide libertatea de a discuta liber despre ce se întâmplă în spitale. Trebuie să vedem și partea bună a lucrurilor și să înțelegem că nu toți angajații din sistemul de sănătate au primit acele măriri salariale. Nu e corect ca noi, cei care avem cele mai mari salarii din sistemul sanitar, să le refuzăm această plată legală și dată de către Guvernul României. Dar ca medic, într-adevăr, nu am nevoie de acești bani pentru a-mi face datoria. Mi-o voi face în continuare, iar acești bani ar putea fi folosiți pentru ridicarea unui spital, pentru aducerea de echipamente în spitalele existente”.


Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter