Medicii și asistentele de la Spitalul Gerota au revenit în prima linie, după o lună de carantină: "Sunteți un exemplu de învingători, de devotament și putere de a renaște!"

Publicat pe

Ieri, de Ziua Mondială a Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, pe Facebook, redeschiderea spitalului Gerota și întoarcerea medicilor și a asistentelor în prima linie a luptei cu COVID-19.

Medicii și asistentele de la Spitalul Gerota au revenit în prima linie, după o lună de carantină: "Sunteți un exemplu de învingători, de devotament și putere de a renaște!"Medicii și asistentele de la Spitalul Gerota au revenit în prima linie, după o lună de carantină: "Sunteți un exemplu de învingători, de devotament și putere de a renaște!"

„Știm că nu le vedeti foarte bine fețele, dar vă spunem noi că zâmbesc.
Da, sub măștile pe care le poartă este optimism și speranță.
Ei sunt o mică parte din personalul medical al spitalului Gerota, prima unitate medicală închisă din cauza infecțiilor cu COVID-19.
Unii, din păcate, s-au îmbolnăvit, alții mai norocoși, nu.
Cu toții, însă, au trecut prin momente cumplite, departe de cei dragi, dar s-au susținut reciproc atunci când își aduceau aminte de familie, de copii, de acasă și nu au cedat.
S-au ajutat unii pe alții și împreună au avut în continuare grijă de pacienți.
Acum spitalul Gerota este dezinfectat și urmează să fie pus în funcțiune, iar medicii, asistentele infirmierele și brancardierii sunt la datorie, gata pentru momentul în care vor primi iar pacienți.
Bine ați revenit în Prima Linie, dragi colegi!
Pentru noi sunteți un exemplu de învingători, de devotament și putere de a renaște!
Sigur veți fi la înălțime, așa cum ați demonstrat de fiecare dată!
Vă mulțumim și vă asigurăm de respectul și admirația noastră.
Suntem convinși că în scurt timp vi se vor alătura și colegii voștri care încă se află pe patul de spital și veți reface în totalitate echipa voastră extraordinară.
Însănătoșire cât mai grabnică, tuturor!

#7AprilieZiuaMondialaaSanatatii” – este postarea de pe pagina de Facebook a MAI.

Spitalul Gerota a fost închis în 9 martie, când a fost depistat pozitiv cu coronavirus fostul ofițer MAI care nu a spus inițial că a călătorit în străinătate. Până în 17 martie, o parte din medicii și asistenții cu care acesta a fost în contact au rămas în spital așteptând rezultatele testelor. Abia în 17 martie, seara, ultimele 17 cadre medicale aflate aici au primit rezultatele pozitive și au fost transferate la spitalul „Victor Babeș'.

Citește și:

Fostul ofițer MAI, care a infectat medicii de la Spitalul Gerota, a fost externat. Ce pedeapsă urmează să i se aplice

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter