Noul coronavirus poate provoca infertilitate în rândul bărbaților. Specialiștii americani au descoperit similarități cu virusul Zika

Publicat pe

O nouă cercetare scoate la iveală noi detalii în legătură cu modul de transmitere al noului coronavirus și nu numai. Se pare că acesta s-ar putea transmite pe cale sexuală și ar putea provoca infertilitate în rândul bărbaților.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dr. John Aitken a descoperit inclusiv similarități cu virusul Zika.

„Trebuie subliniat faptul că spermatozoizii au o capacitate demonstrabilă de a transporta infecții virale de la bărbat în tractul reproducător feminin, așa cum se întâmplă în timpul transmiterii sexuale a Zika, de exemplu”, a transmis specialistul, potrivit mediafax.ro. Virusul Zika se transmite în mod normal de la țânțar, însă poate fi transmis și pe care sexuală.

Citește și: Studiu: peste jumătate dintre pacienţii infectați cu noul coronavirus au dezvoltat anomalii la nivelul inimii:”Trebuie să vedem dacă problemele sunt reversibile”

Cercetătorii au descoperit prezența virusului SARS-CoV-2 în 15% din probele de sperma colectate. În spermatozoizi, virusul produce acumulare de angiotensina II, un hormon care are rolul de a regla funcția renală și tensiunea arterială.

Citește și: Un studiu britanic despre coronavirus dezvăluie care este elementul esențial pentru a se preveni un al doilea val de COVID-19:”Analizele noastre susțin…”

În momentul în care se înregistrează niveluri crescute ale hormonului amintit, atunci se poate declanșa un răspuns imun împotriva particulelor invazive de coronavirus. De altfel, expunerea prelungită la niveluri ridicate de angiotenstina II poate conduce la moartea celulelor în spermă.

În cadrul studiului, s-a ajuns la concluzia că tot acest proces ar putea determina pierderea fertilității masculine.

Citește și:Un studiu recent arată că noul coronavirus ar putea să infecteze creierul uman. Cercetătorii avertizează:”Cel mai prețios organ al nostru, direct afectat”

Sursa foto: pixabay.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter