Raed Arafat avertizează: "Asimptomaticul are virusul și transmite!" Vaccinul anticoronavirus nu va rezolva imediat situația!

Publicat pe

Raed Arafat a atras atenția, în cadrul unui interviu recent, că asimptomaticii reprezintă un real pericol pentru cei din jurul lor. Chiar dacă nu prezintă simptome ale îmbolnăvirii cu noul coronavirus, aceștia îi pot infecta pe cei din jurul lor!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

După ce, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat din nou peste 1000 de cazuri de infectare cu coronavirus, Raed Arafat a avertizat asupra faptului că persoanele asimptomatice transmit boala. Mai mult, șeful DSU a menționat și faptul că vaccinul anti-COVID „nu va rezolva instantaneu situația”.

„Nu! Asimptomaticul are virusul și transmite, și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit. Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citește și: Un gest demn de aplaudat. Dragoș Bucur vorbește despre faptul că a adoptat un copil de etnie romă: „E o idioțenie să judeci un om după culoarea pielii'/ EXCLUSIV

Cei care nu poartă mască pun în pericol restul populației

Raed Arafat a ținut să sublinieze că populația a fost indusă în eroare în privința pacienților asimptomatici și că nepurtarea măștii poate duce la amplificarea cazurilor de COVID-19.

„Dacă 70-80 la sută din populație respectă regulile și știu că trebuie să-i apere pe ceilalți și să se apere pe ei, dacă rămâne un procent care nu respectă și acest procent circulă, nu poartă mască, acest procent va afecta pe restul oamenilor (…). A fost o discuție care a indus foarte multă lume în eroare – discuția pe asimptomatic”, a avertizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

E nevoie de miliarde de doze de vaccin

În ceea ce privește vaccinul, șeful DSU a menționat că implementarea acestuia va fi un proces de durată, din cauza numărului mare de doze ce va trebui fabricat pentru a împiedica răspândirea la nivel mondial.

„Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea. Cum au zis şi cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligaţi să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să ştim că vaccinul nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a mai menționat Raed Arafat.

Citește și: Gabriela Cristea o înlocuiește pe Diana Dumitrescu, la emisiunea Mireasă. Vedeta negociază cu Antena 1, după ce a rămas fără emisiune la Antena Stars

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter