Secretarul de stat Raed Arafat s-a vaccinat anti-COVID-19: ”Este un gest de normalitate”

Publicat pe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a vaccinat, luni, împotriva Covid-19, în fața camerelor de luat vederi. După ce i-a fost administrat vaccinul contra COVID-19, el a declarat că este un gest de normalitate şi, cu cât se vor vaccina mai multe persoane, cu atât mai repede se va face trecerea la normalitate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Raed Arafat, a declarat, luni, după ce i-a fost administrat vaccinul contra COVID-19, că îndemnul său către toți oamenii este să înțeleagă că vaccinul este speranța pe care o avem în acest moment. El a mai precizat că vaccinul anti-COVID-19 este voluntar, nu obligatoriu.

'Este un gest de normalitate. Noi am făcut un pas acum şi abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis că fac acest lucru public şi l-am făcut public ca să arăt un lucru. Ce recomandăm, îl facem și noi. Nu am recomandă oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am vaccina. Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța care o avem la acest moment.

Asta este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, nu e obligatoriu, este considerat vaccin sigur, este un vaccin care este gratuit. Dacă totuși cât mai mulți îl facem, reuşim poate să ajungem cât mai repede către o situaţie de normalitate. Îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste ştiri nefondate, afirmații nefondate despre vaccin şi să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific.', a spus Arafat.

Raed Arafat: „Din departament avem 4 sau 5 colegi care refuză vaccinul anti-COVID-19'

Întrebat de jurnaliști dacă sunt angajați la DSU care au refuzat să se vaccineze, secretarul de stat a spus că sunt '4 sau 5 colegi'.

'La Departament avem, dacă nu mă înșel, vreo 4 sau 5 colegi care nu vor să se vaccineze, dar la acest moment pot să menționez că doi dintre ei au fost recent cu Covid pozitiv. Sunt unii care vor informații mai multe. Este normal, nu este la ordin. Cum am zis, explicăm și cine dorește se vaccinează.' – a spus șeful DSU.

Alături de secretarul de stat a fost vaccinat și personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota' București.

A patra tranșă de vaccin Pfizer a ajuns luni dimineață în România, cele 150.150 de doze fiind transportate cu aeronavele care au aterizat pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, urmând să fie distribuite la Institutul Cantacuzino din Capitală și către centrele din țară. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este cover-VIVA-ianuarie-2021-small1-44-763x1024.jpg

Comisia Europeană a aprobat utilizarea celui de-al doilea vaccin

Din cele 3 tranșe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 6 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.
Potrivit datelor puse la dispoziția centrului național de vaccinare de către Institutul Național de Sănătate Publică, duminică situația privind derularea campaniei de vaccinare în spitale era următoarea:

  • Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 5.993.
  • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 108.294.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că autorităţile şi-au propus o accelerare a campaniei de vaccinare, având în vedere că aceasta a debutat înaintea termenului estimat în luna decembrie.

Gheorghiţă anunţă că după 15 ianuarie se intră în etapa a doua a vaccinării și va fi făcută publică lista cu bolile cronice care se pretează vaccinării. El a menţionat că până pe data 15 ianuarie va fi dezvoltată a doua parte a modulului de programare care este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu vârsta peste 65 de ani şi cele cu boli cronice.

Citește și: Cum se înțelege Anamaria Prodan cu Geanina Ilieș după ce acesta a înlocuit-o emisiunea „Gospodar fără pereche'

Citește și: Roxen vorbește în premieră despre fostul iubit agresiv:„O relație toxică, m-am speriat’/ EXCLUSIV

Citește și: Cristina Șișcanu revine în televiziune.Cu ce post a semnat contractul

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a aprobat utilizarea celui de-al doilea vaccin împotriva noului coronavirus în statele membre, la recomandarea Agenției Europene pentru Medicamente. Este vorba despre vaccinul produs de compania americană Moderna, care este mai ușor de utilizat în condițiile în care nu trebuie transportat la temperaturi atât de scăzute ca cel produs de Pfizer.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter