Simptomele coronavirusului persistă și la două luni de la vindecare. Care sunt efectele secundare ale infecției COVID-19

Publicat pe

Misterul din jurul noului coronavirus nu a fost pe deplin deslușit, însă tot mai multe date apar în ultima perioada. Un studiu recent scoate la iveală noi detalii îngrijorătoare, și anume că simptomele s-ar putea menține până la două luni de la vindecare, în special în cazul pacienților internați și intubați.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Cercetarea a apărut în Journal of the American Medical Association și a fost realizată pe un eșantion de 143 de foști pacienți diagnosticați cu COVID-19. Dintre aceștia, majoritatea au fost internați pentru o perioadă de două săptâmâni, o parte dintre aceștia fiind chiar intubați în vederea ameliorării problemelor respiratorii.

După ce li s-au efectuat testele repetate și pacienții au fost declarați vindecați de coronavirus, peste 40% dintre cei analizați au precizat că se mai confruntă cu probleme de respirație, subliniind că nu le intră suficient de mult aer în plămâni. O treime dintre pacienți au acuzat dureri în piept, în timp ce restul s-au plâns de dureri articulare.

Citește și: Lidia Buble și Răzvan Simion, prima confruntare față în față, la o lună după despărțire:„Mă intimidezi foarte tare'

În plus, majoritatea celor care au contractat virusul au menționat că le-a scăzut calitatea vieții și a sănătății, potrivit avantaje.ro.

De subliniat ar fi că simptomele persistă în cazul celor simptomatici și spitalizați, dat fiind că mulți pacienți au făcut pneumonie interstițială, iar tusea după pneumonie a persistat.

Citește și: Cine este Ilona Brezoianu.Actrița este coprezentatoare la X Factor și află tot ce se întâmplă în culisele emisiunii

Concluziile studiului arată, astfel, că simptomele se resimt în organism inclusiv la câteva luni de la vindecare. De altfel, medicii chinezi și italieni au avertizat încă de la început cu privire la efectele secundare ce ar putea surveni după infectarea cu noul coronvirus.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Când începe Puterea Dragostei, sezonul 3!Show-ul matrimonial de la Kanal D vine cu mari schimbări

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter