Florin Chilian și-a vândut lucrurile din casă pentru a investi în muzică: „Am rămas doar cu uşa de la intrare şi cu o cadă veche”

Publicat pe

Florin Chilian serbează, anul acesta, 35 de ani de carieră muzicală. Cu această ocazie, solistul a vorbit despre ce înseamnă muzica pentru el, despre ce sacrificii a fost nevoit să facă pentru a ajunge unde este astăzi, dar și despre cum a trecut peste neajunsuri.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Debutul lui Florin Chilian a avut loc în urmă cu 35 de ani, la Clubul Universitas. Artistul spune că toată viața a țintit la ce e mai sus, că nu a luat în seamă banalitățile și consideră că aceste aspecte l-au ajutat să aibă cariera de astăzi.

Florin Chilian și-a vândut lucrurile din casă pentru a investi în muzică: „Am rămas doar cu uşa de la intrare şi cu o cadă veche'Florin Chilian și-a vândut lucrurile din casă pentru a investi în muzică: „Am rămas doar cu uşa de la intrare şi cu o cadă veche'

După ce proiectul „Iubi-interfața la realitate' i-a fost refuzat inițial de toate casele de discuri, acum Florin Chilian este unul dintre cei mai apreciați artiști români. Solistul a povestit, pentru impact.ro, cum a ajuns să se îndrăgostească de muzică și la ce a trebuit să renunțe pentru a ajunge mare.

Florin Chilian spune că a trebuit să treacă peste multe lipsuri ca să poată să ajungă în punctul în care este astăzi: „Primul meu album a venit la capătul unui drum în care am cunoscut multe. Inclusiv o foamete cruntă. Dar, pentru muzică, mi-am scos sufletul pe tarabă!'.

Citește și: Dieta „criminală' prin care Florin Chilian a slăbit 13 kilograme în timp record.

Citește și: Mitică Popescu, decizie drastică împotriva COVID-19:

Citește și: Cristian Țânțăreanu lămurește episodul în care a spus că finii lui, Anca Țurcașiu și soțul, sunt swingeri:

Citește și: Andreea Antonescu, în plin proces de divorț. Ce spune mama ei:

Începuturile lui Florin Chilian

Chiar și piesa „Zece' care a rupt topurile a fost refuzată de toate posturile de radio și de televiziuni patru ani la rând. Ca să atingă succesul, Florin Chilian a dat tot ce avea în casă.

Să nu-şi închipuie nimeni că aveam sau am vreun palat. Nu, e doar o garsonieră. Dar atunci am renunţat la tot, în frunte cu aragaz, frigider, pat, scaune, tot. Am rămas doar cu uşa de la intrare şi cu o cadă veche, de fontă. Atât!', a povestit solistul.

Tot ce a făcut, a făcut de dragul muzicii. Pe lângă faptul că și-a vândut tot ce avea în garsonieră și a rămasă doar cu ușa și o cadă, pentru o perioadă, solistul a dormit într-un Trabant.

Însă, în 1985, Valeriu Sterian și Doru Stănculescu au intrat în viața sa și, spune artistul, nimic nu a mai fost la fel. După ce l-a auzit pe Doru Stănculescu interpretând piesa „Shambala', Florin Chilian a învățat să cânte la chitară.

După ce a terminat liceul, solistul s-a angajat într-un cazino, unde a avansat destul de repede și unde era plătit destul de bine: „Am fost crupier, dealer şi tot ce urmează, la acel casino bucureştean. Până când m-a lovit muzica. Într-o bună dimineaţă, m-am trezit că un tâmpit îmi trăieşte viaţa şi am spus stop!'

Florin Chilian în prezent

Florin Chilian preferă să nu vorbească despre anumite lucruri din viața personală și nu-i face plăcere să aducă în discuție nici ultimul an și jumătate când viețile tuturor s-au schimbat radical.

Artistul a povestit că în această perioadă de pandemie a avut mai mult timp la dispoziție pentru prieteni și chiar s-a apucat de grădinărit în balcon.

De când cu pandemia asta m-am bucurat de prietenii mei, de neliniştile mele, de lumile care nu fac parte din agenda publică a planetei şi de câteva soiuri de seminţe, de trandafir şi de liliac, pe care le-am plantat în balcon. În rest, dacă am să mai compun ceva, vă promit că o să aflaţi odată cu mine!', a spus Florin Chilian.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter