JO 2020 Tokyo. România a obținut prima medalie de aur, la dublu vâsle feminin

Publicat pe

JO 2020 Tokyo. România a câștigat titlul olimpic, marți spre miercuri noapte, la Tokyo. Prima medalie de aur a țării noastre a fost obținută de Ancuța Bodnar și Simona Radiș, la dublu vâsle feminin. Sportivele au stabilit și un nou record!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

JO 2020 Tokyo. România a câștigat, azi-noapte, prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Imnul țării a răsunat pentru prima dată în Japonia, la această ediție! Ancuța Bodnar și Simona Radiș au reușit să câștige titlul olimpic la dublu vâsle feminin. Fetele noastre au stabilit și un nou record!

JO 2020 Tokyo. România a obținut prima medalie de aur, la dublu vâsle femininJO 2020 Tokyo. România a obținut prima medalie de aur, la dublu vâsle feminin

JO 2020 Tokyo. România a obținut prima medalie de aur

Este prima medalie de aur pe care România a câștigat-o la JO 2020 Tokyo. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au pornit ca mari favorite ale cursei, după ce se clasaseră pe primul loc și în calificări, și în semifinale.

Citește și: Larisa Iordache a ajuns la spital, după ce s-a calificat în finala de la bârnă, la Jocurile Olimpice

Citește și: O mai ții minte pe Lavinia Miloșovici?

Citește și: Insula Iubirii revine la Antena 1.

Citește și: Oana Cuzino pleacă de la PRO TV.

Încă de la început, fetele au avut un start bun și au condus detașat. Româncele și-au păstrat ritmul și și-au menținut avansul față de următoarele clasate: Noua Zeelandă și Olanda.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au stabilit și un nou record, odată cu câștigarea primei medalii de aur la JO 2020 Tokyo. Fetele au parcurs cei 2000 de metri în doar 6 minute, 41 de secunde și trei sutimi. Un alt record fusese stabilit de Marea Britanie, în 2012.

JO 2020 Tokyo. România a obținut prima medalie de aur

Până acum, la JO 2020 Tokyo, lotul românesc a câștigat o medalie de aur, cea la dublu vâsle feminin, și una de argint, atribuită Anei Maria Popescu, la spadă.

România a mai participat și miercuri într-o Finală A, la patru rame masculin. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari au reușit să mai câștige o medalie de argint pentru țara noastră, la JO 2020 Tokyo.

Cele două câștigătoare ale medaliei de aur, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au fost medaliate cu argint la Campionatele Mondiale din 2019 și duble campioane europene, în 2020 și 2021.

Ultima dată când România a câștigat o medalie de aur la dublu vâsle, a fost în 1984.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter