Larisa Iordache a ajuns la spital, după ce s-a calificat în finala de la bârnă, la Jocurile Olimpice

Publicat pe

Ghinion pentru Larisa Iordache, la scurt timp după calificarea în finala de bârnă de la JO! În urma unui RMN, gimnasta a primit diagnosticul de entorsă metatarsiană și va fi obligată să ia o pauză…

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Conform antrenorului lotului olimpic de gimnastică, Cristian Iordache, gimnasta Larisa Iordache a ajuns la spital ]n satul olimpic la JO, unde a efectuat, duminică, un test de rezonană magnetică, în urma căruia a primit diagnosticul de entorsă metatarsiană. Din păcate, sportiva nu va putea să se antreneze o perioadă.

Cu toate că a reușit să se califice pe locul 4, în finala de la bârnă, ce va avea loc pe 3 august, la Ariake Gymnastics Centre, Larisa Iordache a acuzat dureri și înainte de concurs. Din păcate, durerile s-au amplificat după ce a efectuat exercițiul.

Larisa Iordache a ajuns la spital, după ce s-a calificat în finala de la bârnă, la Jocurile OlimpiceLarisa Iordache a ajuns la spital, după ce s-a calificat în finala de la bârnă, la Jocurile Olimpice

Larisa Iordache a concurat accidentată

În pofida faptului că suferit o accidentare destul de dureroasă, Larisa Iordache a concurat și s-a și calificat. din păcate, va trebui să ia o pauză de trei zile, însă sportiva este oprimistă cu privire la evoluția ei la JO de la Tokyo.

„Am fost puțin speriată deoarece nu am avut o pregătire exact așa cum mi-am dorit pentru Jocurile Olimpice, dar mă bucur că am putut să rămân psihic tare și să fiu aici. (…) Cred că e ceva normal pentru mine să concurez cu dureri. Am intrat cu dureri de gleznă. În finală, sper din suflet să mă regăsesc pe bârnă ca și astăzi.

Mă bucur că am ajuns aici, mă bucur că am putut să performez, în limita bunului-simț și să pot să fac o bârnă cât de finală. Până în finală mai am 8 zile în care să reglez ceea ce am greșit astăzi, micile greșeli avute. Vreau să fiu puternică, de asta am nevoie„, a spus Laris Iordache, potrivit GSP.ro.

Citește și: Campioana Larisa Iordache, despre cele mai grele momente din viața de gimnastă și momentul retragerii: „Aveam momente când nu mai aveam motivație”/ EXCLUSIV

Citește și: Cum a fost cucerită Alexandra Stan de soțul ei: „Când era consilierul meu…”/ EXCLUSIV

Citește și: Giani Kiriță s-a împăcat cu fosta iubită. Femeia este de vârstă apropiată cu fiica lui

Citește și: De ce nu a participat Georgiana Lupu la finala Survivor: „Mulți au fost măgari cu mine'

Citește și: Liviu Teodorescu și Iulia s-au căsătorit religios! Primele imagini de la nuntă

Sportiva a suferit o entorsă

Dat fiind că se resimțea dinaintea competiției de calificare, Larisa Iordache a fost dusă la medic, iar antrenorul ei, Cristian Iordache, speră ca, după cele trei zile de pauză, să recupereze, cu atât mai mult cu cât s-a antrenat intens pentru olimpiadă și stăpânește exercițiile. De altfel, din cauza durerilor anterioare, s-a luat decizia ca Larisa să concureze la un singur aparat.

„Este o entorsă metatarsiană şi i-au recomandat trei zile de pauză cu gheaţă şi fizioterapie. Larisa a fost cu medicul Dan Tănase (medicul şef al Echipei Olimpice a României) la policlinica din Satul Olimpic, i-au făcut RMN, o radiografie, ecografie. Ea are dureri mai vechi şi de asta am hotărât să facem un singur aparat. Nu e însă o problemă, principalul este să-i treacă inflamaţia de la picior.

Dacă îi trece inflamaţia, Larisa ştie ce are de făcut, ştim şi noi ce avem de făcut şi nu e în pericol locul ei acolo sus pe podium. Totul e să fie ea sănătoasă, să treacă această inflamaţiile. Exerciţiile le ştie, le-a făcut de atâtea ori încât trei zile nu înseamnă prea mult pentru ea', a declarat Cristian Moldovan, potrivit Agerpres. 

Are șanse la o medalie

Cu toate că Larisa Iordache este accidentată, antrenorul ei susține că are mari șanse la o medalie la JO, chiar dacă în finală vor rămâne sportive puternice.

„Exerciţiul Larisei a fost bun, au fost doar două elemente la care a avut mici ezitări şi coborârea, bineînţeles, unde a simţit durerea şi a fost greu pentru ea să fixeze aterizarea.

Dar poate să-l facă şi mai bine şi medalia este posibilă. Finala va fi o finală foarte puternică, chinezoaica (Chenchen Guan) are o notă foarte mare de plecare şi o execuţie foarte bună, iar între celelalte gimnaste de la locul doi la opt sunt trei zecimi diferenţă. Diferenţa între sportive va fi făcută de execuţie', a mai menționat Cristian Iordache.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter