Ilie Năstase face primele declarații după anunțul oficial că îi este interzis în tribuna de la Wimbledon: „Dar să trăiesc am voie?”

Publicat pe

Ilie Năstase le răspunde britanicilor după ce președintele de la Wimbledon a anunțat că, în acest an, românul nu va primi invitație în loja regală, iar Federația Britanică de Tenis a anunțat că este suspendat și că va fi oprit la porțile complexului de la All England.

Decizia britanicilor l-a supărat foarte rău pe Ilie Năstase și, într-un interviu pentru Pro Sport, acesta i-a criticat dur pe cei de la ITF.

„Dar să trăiesc am voie? Am voie să mă duc la Londra, să intru în oraş? Să îi întrebaţi asta! Nici în Anglia poate că nu am voie să merg. Ce am făcut? Am omorât vreun om? Eu am o problemă cu ITF-ul (n. Federaţia Internaţională de Tenis). Până nu dă o decizie clară ITF-ul, Wimbledon-ul nu are de ce să aibă ceva cu mine. Luaţi-o cum vreţi, ca pe o răzbunare… nu prea mă mai interesează. Eu atâta ştiu şi ar trebui să îi întrebaţi pe ei: în ’73, când n-a vrut să joace nimeni la Wimbledon şi eu am jucat – nu contează? La asta nu se gândesc? Dar dacă ei sunt atât de înguşti la minte, eu nu am ce să le fac. Ce legătură are Wimbledon-ul cu ceea ce am spus eu despre Serena şi cu ceea ce s-a întâmplat în România? Dacă făceam prost la Wimbledon, înţelegeam să fiu suspendat. Dar aşa, nu înţeleg.

Sau… Înţeleg. Să înţelegem că Federaţia Britanică de Tenis este egal cu Federaţia Internaţională de Tenis. Eu cam asta înţeleg”, a declarat Năstase. „Nu pricep ce are Wimbledon-ul cu mine. Poate ITF-ul nu mă mai suspendă. Eu nu îi voi contacta pe cei de la Wimbledon, pentru că nu mă interesează. Eu am jucat de o mie de ori pe Centralul de la Wimbledon, am fost de o mie de ori la meciuri şi dacă la 71 de ani ei consideră este normal să nu lase o persoană să se uite la nişte meciuri de tenis, este problema lor. Înseamnă că sunt cretini, pe româneşte… altfel nu văd cum.

Presupun că vor să mă suspende din toate turneele. Dar dacă nu jucam cu Anglia, mă suspendau în altă parte? Sau peste tot. O fi vreo răzbunare, or avea ceva cu românii. Eu, unul, nu văd legătura. După mine, Federaţia Britannică este şi Federaţia Internaţională, pentru că la ITF 99% sunt englezi. Dar, dacă meciul ăsta se juca în Ucraina, dacă era România – Ucraina, nu se băga nimeni şi nu mă suspenda nimeni! Ghinionul nostru.'

Aceasta interdicție la Wimbledon vine după ce Năstase a înjurat-o pe jucătoarea de tenis britanică, Johanna Konta, în timpul meciului din Fed Cup de la Mamaia împotriva Soranei Cîrstea.

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Citește și:

Ilie Năstase face primele declarații după scandalul din Fed Cup: „Nu regret ce am făcut şi, dacă vor, să mă trimită la închisoare!'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter