Piele uscată, crăpată sau care se cojește? Cum trebuie să te machiezi

Publicat pe de Catalina Cristescu

În sezonul cald, datorită soarelui pielea are de suferit. Se usucă în întregime sau doar pe anumite zone, ai fost bronzată și se cojește. În acest caz machiajul primește ajutor din zona de îngrijire, iată cum.

Piele uscată, crăpată sau care se cojește? Cum trebuie să te machieziPiele uscată, crăpată sau care se cojește? Cum trebuie să te machiezi

Cuvântul de ordine este hidratarea! Face minuni dacă ai tenul uscat sau doar anumite zone de pe piele. Astfel, fondul de ten aderă mai bine și nu va evidenția uscăciunea pielii.

Citește și:

Greșeala de machiaj care îmbătrânește – mare atenție cum îți fardezi sprâncenele!

Greșeală de îngrijire a pielii: de ce excesul de cremă e dăunător

Dacă totuși observi că pielea are o anumită rugozitate și fondul de ten arată rău, renunță la el o perioadă și folosește o cremă nuanțatoare, desigur peste crema hidratantă.

Crema nuanțatoare e un mix de make-up cu skincare, îți protejează și hidratează tenul în timp ce-i oferă un plus de culoare și uniformizare.

E important totuși să nu te aștepți la acoperire mare sau medie, ci la una mică și un look mai degrabă natural. Ea nu va avea niciodată aceleași efecte vizuale ca fondul de ten.

Dacă bronzul a început să se curețe, iar pielea feței se cojește, folosește cu încredere un scrub. Scapi de celulele moarte, tenul devine mai luminos și absoarbe mai bine serul și crema de față.

Evident fondul de ten sau crema nuanțatoare vor îmbrăca pielea armonios.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter