Adrian Păduraru, adevărul despre relația cu Teodora Mareș din filmul Declarație de dragoste: "Între noi lucrurile nu stăteau în termeni de simpatie"/ EXCLUSIV

Publicat pe

Când spui Adrian Păduraru, primul lucru care îți vine în minte este „Declarație de dragoste. Și nici n-ai cum altfel, doar a fost filmul statement al unei generații, iar el, un sex-simbol, pe vremea când termenul, practic, nu exista la noi… Chiar dacă pare că a fost ieri, au trecut 35 de ani de atunci și ne-am bucurat să rememorăm, odată cu el, acele momente, dar și să aflăm ce s-a petrecut între timp în viața carismaticului actor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Care a fost, din punctul tău de vedere, cea mai memorabilă scenă a filmului Declarație de dragoste?

Mi-e greu să spun care a fost scena cea mai puternică din film. Nu am putut fi niciodată spectator la propriile mele filme sau înregistrări de televiziune sau radio. Eu am un punct de vedere diferit față de cel al spectatorului. Memorabile mi se par scenele de viață, trăite de-a lungul  anilor  și  generate de  filmul „Declarație de dragoste.

Adrian Păduraru, adevărul despre relația cu Teodora Mareș din filmul Declarație de dragoste: "Între noi lucrurile nu stăteau în termeni de simpatie"/ EXCLUSIVAdrian Păduraru, adevărul despre relația cu Teodora Mareș din filmul Declarație de dragoste: "Între noi lucrurile nu stăteau în termeni de simpatie"/ EXCLUSIV

Adrian Păduraru, totul despre succesul filmului Declarație de dragoste

Nu cred ca, până la finele  anilor 80, să fi existat vreun adolescent care să nu fi văzut filmul tău, iar fetele visau toate în secret la tine – știu eu sigur! Cum a fost, în vremurile acelea, să fii un sex-simbol, chiar dacă termenul încă nu era folosit la noi?

Nu cred că exista vreun adolescent care să nu fi văzut filmul. „Declarație de dragoste a fost vizionat de câteva milioane de spectatori. Acum mi se pare straniu să vorbești despre milioane de spectatori când filmele sunt vizionate de mii, zeci de mii. Sute de mii de spectatori e maximum. Nu cred că exista termenul și nici chiar conceptul de sex-simbol, nu făcea parte din ceea ce înțelegeam eu despre succesul filmului „Declarație de dragoste. Era și o perioadă în care eram mai rigid și cu dorința, unilaterală poate, de a face în profesie lucruri extraordinare. Mi-e greu să vorbesc despre un termen și un concept la care în vremea aceea nu aveam o referire clară.

Citește și: În ce relații este Anamaria Prodan cu primul soț. Cine e tatăl fiicelor ei:„N-au știut nici mama, nici copiii că am divorțat'

Citește și: Cine sunt Faimoșii de la Survivor sezonul 2

Citește și: Bianca Drăgușanu a recunoscut că a fost bătută de Alex Bodi!Sofia, afectată când și-a văzut mama desfigurată

Citește și: Gheorghe Gheorghiu se însoară din nou, la 66 de ani!Cine e femeia care l-a făcut să spună adio burlăciei

Adrian Păduraru: „Teodora și cu mine făceam o creație cinematografică jucând iubirea”

Paradoxal, chimia fabuloasă care a existat între tine și Teodora Mareș pe ecran nu avea nicio legătură cu realitatea… Ba chiar dimpotrivă, nu vă agreați deloc! Cum s-a ajuns la asta? Nu v-ați plăcut din prima clipă sau lucrurile s-au deteriorat pe parcurs?

Nu vreau să insist. Eu sunt cel care a povestit prima dată faptul că Teodora și cu mine făceam o creație cinematografică jucând iubirea, între noi lucrurile nu stăteau în termeni de prietenie și nici de prea multă simpatie. Nu mi se pare însă că este o monedă de bătut. Sigur, s-a întâmplat de foarte multe ori, în istoria artelor spectacolului, ca doi actori care jucau roluri de iubiți, prieteni sau frați să nu fie în cele mai frățești, amicale sau de iubire relații. Important este că ceea ce au primit spectatorii a fost o relație de iubire în care au crezut.

Adrian Păduraru, reîntâlnire cu Teodora Mareș pe platourile de filmare

Întâmplător sau nu, după mai bine de 30 de ani, viața v-a adus din nou împreună pe tine și pe Teodora într-o producție emoționantă – „Coborâm la prima. Cum a fost reîntâlnirea și, nu în ultimul rând, ce a însemnat pentru tine acest film?

A fost o întâlnire normală pentru o altă vârstă și pentru un alt moment al existenței noastre. A fost întâlnirea cu o colegă de care mă leagă amintiri de peste 30 de ani, cu bucuria unei colaborări la alt nivel. Filmul a însemnat foarte mult pentru mine, m-am bucurat pentru regizorul Teddy Necula că a făcut primul lui lungmetraj și m-am bucurat pentru că mesajul lui pentru oamenii foarte tineri este unul pozitiv, de încredere, de speranță, că există șanse în fiecare tânăr să devină un adult remarcabil sau măcar autentic.

Sursa foto: Facebook

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE IANUARIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter