Ce pensie avea Draga Olteanu Matei. Marea actriță trăia de pe o zi pe alta până a venit un alt ajutor de la UNITER

Publicat pe

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață la 87 de ani. Marea actriță nu a avut o viață roz și s-a luptat cu sărăcia multă vreme. Iată ce pensie avea artista!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Draga Olteanu Matei a fost o artistă desăvârșită, care a cucerit cu talentul și umorul său inimile a milioane de români. Mereu cu zâmbetul pe buze, fără să se plângă, puțini știau că, de fapt, după ce cădea cortina vedeta se confrunta cu probleme serioase.

A pierdut averea, în urma unei escrocherii a unei apropiate, iar în ultimii ani de viață Draga Olteanu s-a luptat cu sărăcia. Își ducea traiul de pe o zi pe alta, având o pensie umilitoare.

Pensia încasată de Draga Olteanu Matei

Marea actriță avea o pensie de artist care nu făcea cinste carierei sale de-a dreptul strălucitoare. Avea o pensie de 1.700 de lei.

Din fericire, salvarea sa a venit de la UNITER, care i-a acordat o indemnizație de merit în valoare de 2.500 de lei pentru bogata sa carieră artistică, potrivit Spynews.

Draga Olteanu Matei nu a fost singura artistă care a fost salvată de UNITER. Printre artiștii care au beneficit de indemnizație de merit s-a numărat șo Aimee Iacobescu, care a încetat din viață în urmă cu doi ani. Actrița a reclamat de-a lungul timpului că are un venit infim și că marii artiști ai României mor de foame.

În ceea ce o privește pe Draga Olteanu, marea artistă nu a fost auzită niciodată plângându-se din cauza traiului modest pe care îl ducea. Mai mult, era de părere că există pensionari din țară care o duceau chiar mai rău decât ea.

Cum a pierdut Draga Olteanu Matei averea

În urma unei escrocherii înscenate de o prietenă apropiată, actrița și soțul ei și-au pierdut locuința din București. Draga Olteanu Matei și soțul ei locuiau cu chirie într-o casă naționalizată. În timpul comunismului, s-a luat decizia de a se demola imobilului respectiv, cei doi fiind evacuați. În urma evenimentului, Draga Olteanu Matei și partenerul ei au trăit o perioadă la hotel.

De multă vreme am vrut să mă mut definitiv la Piatra Neamţ, dar am aşteptat să iasă şi soţul meu la pensie de la «Cantacuzino». Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti… Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie', a povestit Draga Olteanu Matei.

Apoi, au cumpărat casa naționalizată, la îndemul apropiatei actriței, și au pierdut nu doar locuința ci și banii, rămânând fără avere.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale’ în anul 1956, iar în același an a debutat deja în piesa „Ziariștii’ de Alexandru Mirodan

Draga Olteanu Matei a fost coana Chirița, Varvara și a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar. În 50 de ani de carieră, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru.

Citește și: Draga Olteanu Matei s-a stins cu un mare regret! Care a fost cea mai mare dorință a actriței:„Poate mă ajută Dumnezeu înainte să mă duc'

Citește și: Imagini de colecție cu Draga Olteanu Matei, din tinerețe.Cum arăta la 20 de ani și ce s-a întâmplat cu singura sa poză din studenție

Citește și: Cum s-a apropiat Daniel Buzdugan de Dumnezeu:„Sunt un atotpăcătos'. Ce rugăciune spune cel mai des / EXCLUSIV

Citește și: De ce nu a avut Draga Olteanu Matei copii. Actrița a vrut să înfieze unul:'Mi-am dat seama că…'

Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani

Actrița Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri pe patul de spital.

Ce pensie avea Draga Olteanu Matei. Marea actriță trăia de pe o zi pe alta până a venit un alt ajutor de la UNITERCe pensie avea Draga Olteanu Matei. Marea actriță trăia de pe o zi pe alta până a venit un alt ajutor de la UNITER

„Deşi echipa medicală din Spitalul ‘Sf Spiridon a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte (marţi spre miercuri n.r.), la ora 2,11', a anunțat dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf Spiridon' din Iaşi.

Încă de luni, starea de sănătatea a marei actrițe era ‘foarte fragilă'.

„Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, de 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Are o patologie complexă cardiacă suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut', spunea dr. Diana Cimpoeşu.

Sursa foto: Facebook, Hepta, TVR

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter