Cine este Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu. Cum a început povestea de iubire dintre ei

Publicat pe

Cine este Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu. Diana Lupescu și Mircea Diaconu sunt căsătoriți de mai bine de 40 de ani. Soția lui Mircea Diaconu a fost una dintre cele mai frumoase şi mai talentate actriţe din perioada comunismului. Acum, Diana Lupescu are 66 de ani și este pensionară.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cine este Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu. Diana Lupescu și Mircea Diaconu s-au căsătorit în anul 1980, iar din dragostea lor s-au născut Victor și Ana. Diana Lupescu a fost una dintre cele mai talentate și frumoase actrițe din perioada comunismului. Aceasta a jucat în filmele „Buletin de București și „Extemporal la dirigenție, dar a interpretat roluri și pe scenel din Bacău și București (la Teatrul „Bulandra”, Teatrul „Nottara” și Teatrul Mic).

Cine este Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu. Cum a început povestea de iubire dintre eiCine este Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu. Cum a început povestea de iubire dintre ei

De asemenea, Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu, a mai jucat și la Teatrul de Comedie, iar la unele dintre producții a fost și regizor. Ulterior, Diana Lupescu și-a dorit să se retragă din lumina reflectoarelor și a renunțat la cariera ei. În plus, n-a mai dorit nici să acorde interviuri.

Citește și: Detalii neştiute despre familia lui Mircea Diaconu. Cum arată și cu ce se ocupă fiica și nepoate lui:ambele sunt pasionate de echitație

Citește și: Ștefan Manolache, primele declarații despre despărțirea de Eva Zaharescu:„Nu am putut rezona cu ea'

Citește și: Conflict de proporții la Bravo, ai stil!Otniela și Ioana Filimon, replici acide în emisiune

Citește și: În ce relații au rămas Elena Ionescu și Dragoș Stanciu după divorț:„Ne-am iertat…'

Cine este Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu

Cum timpul nu are răbdare cu nimeni, Diana Lupescu, soția actorului Mircea Diaconu, s-a schimbat de-a lungul timpului. Chiar și așa, chipul ei păstrează trăsăturile superbe de care românii își amintesc din producțiile în care a jucat actrița.

Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu, s-a născut în Bacău. Mama ei a fost învățătoare, iar tată ei, medic. Ea nu le-a călcat pe urme părinților eu, dorindu-și să activeze într-un alt domeniu. Așa că actrița a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale, în 1978, unde l-a avut drept mentor pe marele Amza Pellea.

Totuși, Diana Lupescu și-a dorit să calce pe urmele tatălui ei și să devină medic, însă iubirea pentru actorie a fost prea mare. Drept urmare, cum teatrul a devenit marea ei pasiunea, actrița și-a făcut debutul pe scenă în 1978, chiar în anul în care și-a terminat studiile, potrivit impact.ro.

În ce filme celebre a jucat Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu

Filmul de comedie „Buletin de București a apărut în anul 1983, iar Diana Lupescu a jucat alături de soțul ei, Mircea Diaconu, dar și de Draga Olteanu-Matei. „Extemporal la dirigenție a avut premiera în 1988, iar Diana Lupescu a interpretat rolul profesoarei de limba română, Luminița Cernea. Din anul 1990, ea nu a mai jucat în filme, dar a rămas pe scena teatrului.

Povestea de dragoste dintre Diana Lupescu și Mircea Diaconu este una demnă de scenariul unui filme. Practic, la prima întâlnire a celor doi actori, Mircea Diaconu a cerut-o pe Diana Lupescu în căsătorie, în chiar sufrageria casei ei, la o cafea!

În luna octombrie a anului 1980, soarta i-a adus împreună pe Mircea Diaconu și Diana Lupescu, dar cu un ajutor substanțial din partea actorului… Întâlnindu-se pe stradă cu o colegă de-ale Dianei, actorul i-a povestit că avea drum prin Moldova și i-a cerut numărul de telefon al acesteia. Când a ajuns acolo (ea era actriță la Bacău), Mircea Diaconu a sunat-o pe Diana și a întrebat-o dacă îl primește la o cafea.

Povestea de dragoste dintre Mircea Diaconu și Diana Lupescu

„În 1979, prima noastră întâlnire a fost la Teatrul Bulandra, am vrut să fiu amabil cu o colegă actriță, i-am oferit o cafea, m-a refuzat categoric. La a doua întâlnire, la mare, am pălăvrăgit și cu asta basta. A venit toamna, în 1980, m-am întâlnit cu Eugenia Vodă, ploua, i-am cerut telefonul Dianei, atât. Am simțit nevoia s-o sun, i-am zis că am treburi prin Moldova, pot să beau o cafea, la tine, la Bacău.

Am ajuns acolo, «ai o cafea, că așa ai zis», am băut o cafea în bucătărie, am vorbit de teatru, am mai intrat în sufragerie, nu m-am gândit la nimic înainte, dar în clipa aceea mi-a venit s-o întreb: «Dacă te-aș cere de soție, ce-ai zice?». «Aș fi de acord», a răspuns ea. Am continuat să discutăm. Apoi, seara, am întrebat-o încă o dată: «Hai să fim și serioși, vrei?». Și au trecut 41 de ani și ceva de atunci, ne-am căsătorit, ani divini‘, a povestit Mircea Diaconu la „40 de întrebări cu Denise Rifai’.

Cei doi soți continuă să bea cafeaua care i-a unit în fiecare dimineață, de 41 de ani încoace.

Așa e mereu de atunci. Și când eram la Bruxelles știam când își face cafeaua și-o beam la telefon. Și aveam și biscuiți, ea la cafea mănâncă așa ceva. Și-mi luam acei biscuiți cu mine de la București, ca să-i am cu mine‘, s-a confesat actorul.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter