Cine este George Haber, cel mai bogat român din SUA. A cântat în trupă cu Adrian Pintea

Publicat pe

George Haber este cel mai bogat român din Statele Unite! George Haber este supranumit „părintele DVD'-ului și a plecat în America la mijlocul anilor ’70.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

George Haber este cel mai bogat român din America, având o avere de sute de milioane de dolari. Are 66 de ani și s-a născut la Oradea.

Încă din liceu a dat dovadă de creativitate, înființând o discotecă, pe care a încropit-o cu magnetofonul și benzile aduse de acasă. Tot în liceu, pe când era elev în clasa a XI-a, el cânta într-o trupă rock alături de regretatul actor Adrian Pintea.

Citește și: Povestea miliardarului Chuck Feeney, care și-a donat toată averea pe parcursul vieții:”Orice sumă dată pentru o cauză bună, merită”

Câştigam la vârsta aia, în liceu, mai mult decât ambii părinţi împreună. Bani, fete, distracţie, încă de puşti. Eu cântam la chitară bass, iar din trupă mai făcea parte şi regretatul actor Adrian Pintea. El era solist vocal, iar cu noi cântau alţi doi băieţi. Pe atunci nu găseai scule, nu găseai nici un amplificator. De fapt, eu am făcut amplificatoarele pentru chitări, pentru că nu am găsit în magazin. Am mers în bibliotecă şi am găsit o carte în care erau pre­­zentate diverse scheme şi indicaţii despre cum se fac un amplificator şi alte scule utile nouă. Am pus cap la cap aceste informaţii şi am făcut amplificatoare pentru noi. Iar de la amplificatoare la DVD n-a fost o distanţă chiar atât de mare', susține George Haber, cel mai bogat român din SUA, potrivit adevarul.ro.

Cel mai bogat român din SUA a plecat de 45 de ani din România

George Haber, cel mai bogat român din SUA, a plecat din țară în urmă cu 45 de ani, dat fiind că nu s-a împăcat nicicând cu regimul comunst. A plecat în Israel, unde, în anul 1988 a terminat facultatea de Electronică Technion din Haifa, îndreptându-se atunci către California, cu gândul de a lucra în Silicon Valley.

Citește și: Averea lui Nicușor Dan.Are o mașină din 1986, un teren în Predeal și 9.000 de euro în cont

A lucrat la Daisy Systems, Sun Microsystems, preluată de Oracle și SGI, iar apoi a pus bazele companiei „CompCore Multimedia', care se ocupa cu rularea de filme în format DVD pe calculator.

Cine este George Haber, cel mai bogat român din SUA. A cântat în trupă cu Adrian PinteaCine este George Haber, cel mai bogat român din SUA. A cântat în trupă cu Adrian Pintea

Cel mai bogat român din SUA a inventat DVD-ul

Cât despre inventarea DVD-ului, George Haber, cel mai bogat român din SUA a ținut să sublinieze că meritul nu îi aparține în totalitate:  N-am făcut-o singur, ci alături de colaboratorii mei. Am avut şansa să ajung la momentul potrivit, când se făcea trecerea de la analog la di­­gital. Noi am creat primul produs de DVD în software pe calculatoare şi am avut un succes imens. Prima mea companie am vândut-o cu 87 de milioane de dolari. Pe mulţi i-am făcut atunci milionari, dar e drept că şi eu am devenit încă de atunci, din anii ‘90, multimilionar'.

Citește și: Ce salariu are Vladimir Putin, ca președinte al Rusiei.Liderul de la Kremlin, probabil cel mai bogat om de pe Planetă, câștigă de două ori mai mult decât Klaus Iohannis!

A mai înființat GigaPixel, companie pe care a vândut-o cu 180 milioane, iar apoi George Haber, cel mai bogat român din SUA a fondat Mobilygen, pe care a vândut-o cu 33 de milioane de dolari după 5 ani.

În prezent, George Haber, cel mai bogat român din SUA, investeşte sume considerabile în domeniul inteligenţei artificiale.

Sursa foto: Captura YouTube

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter