Cine este Vlad Voiculescu, mâna dreaptă a lui Nicușor Dan. A lucrat cu Melania Medeleanu și a ajutat copii bolnavi de cancer

Publicat pe

Vlad Voiculescu ar putea fi ales în funcția de viceprimar alături de noul primar al Capitalei, Nicușor Dan. A renunțat la candidatura sa și l-a sprijinit pe Nicușor Dan în tot acest timp. Iată cine este, de fapt, Vlad Voiculescu!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Vlad Voiculescu este cunoscut, în primul rând, ca unul dintre fondatorii Magicamp, alături de Melania Medeleanu. Acesta este o comunitate formată din voluntari și oameni care lucrează împreună pentru a avea un impact semnificativ în viețile copiilor bolnavi de cancer și ale familiilor lor, precum se arată pe site-ul oficial.

Se asigură servicii gratuite de cazare, hrană sau suport financiar pentru copii și familiile lor.

Citește și: Cum a aflat soția lui Nicușor Dan că el a fost ales primar:„Pe telefon, în mașină, cât fetița dormea'

Vlad Voiculescu a fost ministrul Sănătății

Din data de 20 mai 2016 până pe 4 ianuarie 2017, Vlad Voiculescu a deținut funcția de ministru al Sănătății în Cabinetul Cioloș.

În șapte luni de mandat, el a avut câteva realizări: a demarat proiectele pentru trei spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova și asigurarea finanțării europene, a mărit salariile medicilor, a schimbat legea pentru angajarea managerilor de spitale.

Citește și: Gina Pistol, prima imagine în care i se vede cu adevărat brutica de gravidă!Iubita lui Smiley a îmbrăcat o rochie mulată

Pentru a controla fenomenul lipsei de medicmante, în calitate de ministru al Sănătății, a stabilit un nivel clar al stocurilor de medicamente ce trebuie asigurat, a introdus opt noi reguli și mecanisme de control al infecțiilor nosocomiale și a produselor biocide.

În egală măsură, a contribuit la îndeplinirea condițiilor pentru primirea unui miliard de euro din fonduri europene pentru Sănătate.

Vlad Voiculescu și-a retras candidatura pentru Primăria Capitalei

Începând din 2018, Vlad Voiculescu este co-fondator al organizației Mișcarea România Împreună, înființată de fostul prim-ministru Dacian Cioloș, iar din decembrie 2018 este membru PLUS.

Vlad Voiculescu a vrut să candideze la Primăria Capitalei, însă și-a retras candidatura, susținându-l pe Nicușor Dan.

Citește și: Florentin Pandele nu este supărat că a pierdut Gabriela Firea Primăria Capitalei:„Îmi voi câștiga soția și mama copiilor. I s-au tăiat 30 cm din colon!'

„Acest proiect nu e despre un singur om, e despre sute de experți și mii de oameni care au contribuit la a face Bucureștiul un pic altfel decât este astăzi. Avem o realitate politică, care ne așază în față întrebarea cum mergem mai departe. Cât timp avem un candidat care e onest, care strânge partide de opoziție, și cât avem siguranța că acest candidat va câștiga alegerile în fața Gabrielei Firea, în condițiile astea nu voi merge mai departe cu candidatura', a transmis Vlad Voiculescu la momentul respectiv.

„Vreau o mențiune specială pentru Vlad Voiculescu, care a știut să facă pasul în lateral și să intre în echipă cu Nicușor Dan', a fost el lăudat de Dacian Cioloș.

Citește și: George Burcea și Viviana Sposub, escapadă romantică pe litoral!Cum a declarat actorul, oficial, că e îndrăgostit

Cine este Vlad Voiculescu, mâna dreaptă a lui Nicușor Dan. A lucrat cu Melania Medeleanu și a ajutat copii bolnavi de cancerCine este Vlad Voiculescu, mâna dreaptă a lui Nicușor Dan. A lucrat cu Melania Medeleanu și a ajutat copii bolnavi de cancer

Ce funcție va ocupa Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu ar putea ocupa funcția de viceprimar al Capitalei. Președintele USR Bucureşti Claudiu Năsui a ținut să menționeze că, dat fiind că din calculele lor exista o majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti alături de PNL, atunci Vlad Voiculescu ar putea fi ales viceprimar.

În Consiliul General al Municipiului Bucureşti, din calculele noastre, avem majoritate împreună cu PNL şi aşa că angajamentele noastre pot fi toate puse în practică. Vlad Voiculescu va fi viceprimar. De la PNL aşteptăm o propunere de viceprimar şi aşteptăm să intrăm în muncă din prima zi. La nivelul filialei Bucureşti vom crea o celulă de suport pentru consilieri şi pentru toate funcţiile acestea tocmai ca să ajutăm cât mai mult colegii noştri care sunt acolo să-şi îndeplinească obiectivele şi să reuşim până la urmă să aducem revoluţia bunei guvernări cât mai repede în Bucureşti', a transmis el, potrivit stirileprotv.ro.

De precizat ar fi că viceprimarul este ales, prin vot secret din rândul membrilor consiliului local, cu majoritate absolută. Acesta este propus de primar sau de consilierii locali, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: Hepta, Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter