Cum l-a cunoscut Irina Păcurariu pe Ticu Lăcătușu și cum i s-a schimbat viața după căsătorie: "Multă tensiune, neliniște, panică"/ EXCLUSIV

Publicat pe

Irina Păcurariu, realizatoarea emisiunii „Rețeaua de idoli', este căsătorită de mai bine de 22 de ani cu Ticu Lăcătușu, primul român care a cucerit vârful Everest. Producătoarea de la TVR ne-a vorbit despre cum și-a cunoscut soțul și cât de mult i s-a schimbat viața după ce a devenit soție de alpinist.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Să ne întoarcem un pic în timp! Vorbește-ne despre cum a început relația cu bărbatul care ți-a devenit soț. Cum îl priveai tu pe primul roman care a cucerit Everestul? Cum v-ați cunoscut și ce v-a apropiat?

De la distanță! Oricine a încercat să îi ia un interviu știe că nu e cea mai simplă dintre misiuni. Nu-i plac formalismele, de niciun fel, e gata să povestească ore în șir, la un ceai sau la o bere, mici detalii, scene de pe cele mai neumblate sau mai periculoase coordonate de pe glob, dar nu îi place să facă asta cu un microfon în față. L-am cunoscut totuși într-o emisiune de televiziune, unde a venit după ce alte câteva invitații eșuaseră și unde, având în vedere că ultima dată nu ajunsese din pricina unui accident de mașină, nu spera nimeni că va fi prezent.

Cum l-a cunoscut Irina Păcurariu pe Ticu Lăcătușu și cum i s-a schimbat viața după căsătorie: "Multă tensiune, neliniște, panică"/ EXCLUSIVCum l-a cunoscut Irina Păcurariu pe Ticu Lăcătușu și cum i s-a schimbat viața după căsătorie: "Multă tensiune, neliniște, panică"/ EXCLUSIV

Vară, început de august, în 1995. El era deja un erou, primul român care urcase pe Everest, asta după ce cu un an în urmă abandonase o rută în premieră mondială ca să salveze o altă expediție. Cu trei ani înainte reușise, într-o expediție dramatică, să urce, visul neîmplinit al alpinismului românesc, prima dată pe unul dintre giganții de peste 8000 m din Himalaya, vârful Broad Peak.

Irina Păcurariu, despre soțul ei: „Ticu nu e niciodată previzibil'

Așteptam un supraom, care scria istorie în cea mai periculoasă și inexplicabilă dintre aventurile umane, și a venit un băiat bronzat, cu un discurs ritmat, în care la fiecare idee apărea doza de neașteptat pe care și-o dorește orice jurnalist. Ticu nu e niciodată previzibil și cei care au stat cu el de vorbă știu asta. Citisem că e geofizician, deci mă așteptam la un teoretician, ușor blocat în termeni științifici, așa că mirarea de a avea în față un mare povestitor s-a transformat repede în simpatie. Se știe că-mi plac poveștile, da?

Citește și: Acasa la Irina Pacurariu si Ticu Lacatusu

Citește și: Adevărul despre relația dintre Connect-R și Misha, după divorț:„E urât să vadă copiii'/ EXCLUSIV

Citește și: Alexandra Ungureanu, concurentă la Asia Express.Cu cine va face echipă

Citește și: Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani.„Am încercat totul…'

Irina Păcurariu: „E multă tensiune la fiecare plecare a soțului'

Cum ți s-a schimbat viața în momentul în care ai devenit soție de alpinist? Bănuiesc că au fost momente în care te-a cuprins panica la gândul că viața soțului tău ar putea fi în pericol.

Compromisuri? E mult spus. L-am cunoscut alpinist, nu inginer, știam ce fel de om este, ce planuri își face și tot așa. Bine, e drept că nu-i ușor, depășește mereu orice așteptări! N-aș spune că a venit cu manual de utilizare, adică: hei, atenție, urmează să urc cei mai înalți munți de pe toate continentele (a făcut-o și pe asta, e singurul român cu asemenea performanță, TOP7 se numește în clasamentele mondiale și e un grup restrâns de oameni care au reușit-o) sau voi merge în Groenlanda de vreo două ori, o data să urc munți necălcați de om, a doua oară să traversez cei 600 de km pe schiuri.

A făcut trasee în premieră mondială, a lăsat urme fără să fi fost cineva înaintea lui în cele mai îndepărtate sau periculoase zone… acum câțiva ani a coborât pe schiuri niște munți într-o zonă din China aflată sub ocupația armatei… Este multă tensiune, neliniște, emoție la fiecare plecare. Panică însă, nu, sau nu vreau să-mi aduc acum aminte…

Sursa foto: PR, Instagram

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE MAI AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter