De ce a fost condamnat Dani Mocanu la 6 luni de închisoare cu executare, de fapt. Nu pentru melodie, ci pentru că mai avea un dosar penal

Publicat pe

Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a lansat videoclipul piesei „Curwa' pe canalul YouTube în care incita la ură împotriva femeilor. Totuși, manelistul mai avea încă un dosar penal, astfel că această condamnare nu a venit doar pentru melodia lansată în aprilie 2019.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dani Mocanu și-a aflat sentința: 6 luni de închisoare cu executare! Totuși, condamnarea sa nu vine doar pe fondul piesei lansate în urmă cu doi ani.

Pentru versurile melodiei, el va fi nevoit să plătească o amendă penală, în valoare de 15.000 de lei. În egală măsură, instanţa a obligat YouTube să retragă videoclipul „Curwa' (Official Video) Hit 2019, precum şi toate videoclipurile conexe, potrivit digi24.ro.

De ce a fost condamnat Dani Mocanu la 6 luni de închisoare cu executare, de fapt. Nu pentru melodie, ci pentru că mai avea un dosar penalDe ce a fost condamnat Dani Mocanu la 6 luni de închisoare cu executare, de fapt. Nu pentru melodie, ci pentru că mai avea un dosar penal

„Pentru versurile acestei piese (care din punct de vedere juridic constituie infracţiunea de incitare la ură şi discriminare – art. 369 cod penal iar din punct de vedere artistic o mizerie, dar desigur în aprecierea mea personală) artistul a fost condamnat doar la o amendă penală de 15.000 lei', a declarat avocatul Toni Neacşu, fost membru în CSM, potrivit hotnews.ro.

Dani Mocanu a încălcat condițiile amânării unei pedepse de 6 luni de închisoare, în alt dosar

Artistul a încălcat, însă, condițiile amânării unei pedepse de 6 luni de închisoare, în dosarul privind conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat. Condamnarea a venit în anul 2017, iar Dani Mocanu nu mai avea voie să săvârșească nicio infracțiune vreme de 2 ani.

„Dani Mocanu a încălcat condiţiile amânării aplicării unei pedepse de 6 luni închisoare la care a fost condamnat definitiv în 2017 (d.p. nr. 677/28.06.2017 a CA Piteşti) pentru conducerea unui autoturism cu permisul suspendat. În acel dosar cântăreţul şi-a recunoscut fapta astfel încât deşi a fost condamnat la închisoare instanţa a fost blândă şi a dispus amânarea aplicării pedepsei (adică neexecutarea ei). În termenul de încercare de 2 ani acesta nu trebuia să mai săvârşească nici o infracţiune sub sancţiunea executării obligatorii a pedepsei de care fusese scutit', a explicat avocatul.

Citește și: Dani Mocanu are dosar penal după ce a chinuit un leu într-un videoclip.Reacția manelistului și pedeapsa pe care o riscă

Citește și: Dani Mocanu, trimis în judecată pentru pentru melodia „Curwa'.Manelistului i se aduc acuzaţii foarte grave

Citește și: Adevărul despre relația dintre Connect-R și Misha, după divorț:„E urât să vadă copiii'/ EXCLUSIV

Citește și: Oana Roman și Marius Elisei, vacanță împreună după divorț.S-au comportat ca o familie

Dani Mocanu mai avea dpuă luni din perioada de probă

Astfel, Dani Mocanu a săvârșit o nouă infracțiune în perioada de probă, iar sentința a venit cu o condamnare de șase luni de închisoare cu executare. Manelistul mai avea doar două luni din termen și se putea prezenta altfel în fața judecătorului dacă lansa melodia în luna iunie, în loc de aprilie.

„Exact acest lucru s-a întâmplat, cântăreţul a săvârşit o nouă infracţiune iar judecătorul, indiferent cât de blând dorea să fie pentru noua faptă, era obligat de legea penală să dispună executarea efectivă în penitenciar a celor 6 luni de închisoare anterioare.

Ironic este că Dani Mocanu mai avea doar 2 luni din termenul de încercare, astfel încât dacă lansa melodia cu pricina în iunie în loc de aprilie 2019 mergea albit în faţa judecătorului', a mai precizat avocatul.

Avocat: „S-au înregistrat doar 4 astfel de dosare'

Toni Neacșu mai susține că acest caz este unul foarte important, dat fiind că dosarele pentru infracţiunea de incitare la ură sau discriminare sunt destul de rare în justiția noastră.

„Din 2014, când a intrat în vigoare noul cod penal, s-au înregistrat doar 4 astfel de dosare, din care în două avem achitări iar în celelalte două condamnări cu suspendarea sub supraveghere (adică nu în penitenciar), de 1 an închisoare respectiv 1 an şi 6 luni închisoare. Legea prevede pedeapsa de până la 3 ani sau amenda penală', a conchis el.

Dani Mocanu are dosar penal și pentru un videoclip cu un leu rănit

Mai mulți politicieni, dar și simpli iubitori de animale s-au sesizat și au trimis plângeri la Poliție și la Garda de Mediu, după ce Dani Mocanu și-a lansat un nou videoclip în care a chinuit un leu.

„Dacă nu te-a oprit nimeni până acum, te opresc eu. Am văzut clip-ul „STOP ROMÂNIA' (Dani Mocanu) unde apare un leu cu răni multiple. Toleranţa mea e considerabilă, dar ea se opreşte la cruzimea împotriva animalelor’, a transmis Tudor Tim Ionescu, după ce sute de persoane au sesizat cruzimea de care a avut parte leul și rănile deschise pe care animalul le avea pe picioare.

În urma verificărilor, poliţiştii argeşeni au anunțat deschiderea unui dosar penal, pe numele lui Dani Mocanu.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoştinţă următoarele: Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deţinere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti’, a transmis la acel moment IPJ Argeş.

Sursa foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter