Draga Olteanu Matei își pregătea oamenii dragi pentru momentul în care va muri: ”Când vei prezenta știrea despre plecarea mea, vreau să...”

Publicat pe

Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani și a fost extrem de iubită de către toată lumea. Regretată actriță îi pregătea pe cei dragi pentru momentul în care ea nu va mai fi printre noi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Draga Olteanu Matei a fost extrem de iubită de toată lumea și va rămâne vie în amintirea tuturor. La 87 de ani, actrița de comedie și-a dat ultima suflare pe patul de spital din Iași, unde era internată de o săptămână cu hemoragie digestivă. Prezentatorul principalului jurnal de știri de la TVR1, Radu Andrei Tudor, a avut o legătură specială cu regretata actriță și a povestit despre amintirile pe care le au împreună, dar și cum îi pregătea Draga Olteanu Matei pe cei apropiați pentru momentul în care ea va muri.

'Draga pregătea oamenii dragi pentru momentul în care va pleca. Vorbea cu detașare despre acest moment: Radu, scumpul meu, bătrânețea e grea, viața începe și se termină. Și trebuie să privim plecarea ca pe ceva firesc. Și mai ales să o facem demn. Când vei prezenta știrea despre plecarea mea, vreau să te văd demn și cu un zâmbet pe care știu că mi-l transmiți doar mie. Au fost cuvintele pe care mi le-a spus când am filmat emisiunea de ziua ei de naștere, atunci când a împlinit 85 de ani. Draga era tonică. Prin 2008 știu că era director la televiziunea locală unde eu lucram. Și atunci când greșeam ceva îmi spunea într-un fel în care reușea să mă mobilizeze. Mi-a zis așa: Dacă nu pleci la București, să te văd că lucrezi într-o televiziune națională, te dau afară. Vreau să mă faci mândră, vreau să văd dacă mai am fler la oameni. Să-ți văd aripile, dragul meu.', a povestit prezentatorul TV de la TVR pentru Click!.

Radu Andrei Tudor își aduce aminte că Draga Olteanu Matei mereu îi pregătea mâncarea lui preferată și îi făcea plăcere să stea de vorbă cu oamenii care o vizitau. Regretata actriță a lăsat un gol în sufletele celor care au cunoscut, dar și celor care au admirat-o.

Draga Olteanu Matei își pregătea oamenii dragi pentru momentul în care va muri: 'Când vei prezenta știrea despre plecarea mea, vreau să...'Draga Olteanu Matei își pregătea oamenii dragi pentru momentul în care va muri: 'Când vei prezenta știrea despre plecarea mea, vreau să...'

'Draga se pricepea foarte bine să gătească. Atunci când mă duceam acasă, treceam pe la ea și îmi făcea tot ce știa că îmi place să mănânc. Urmau  nopți lungi în care Draga spunea bancuri și povestea întâmplări haioase din viața ei. Vorbea despre colegii ei de scenă cu mult respect și admirație. Draga îmi spunea mereu să mă feresc de oamenii care îmi zâmbesc de la prima întâlnire și care oferă prea mult din primul moment. M-a învățat foarte multe despre oameni. Era un bun psihlog și spunea că îi place să observe oamenii. Spunea despre pandemie că va cerne și că ne va învața câteva lecții importante. Și că nu strică să avem mai mult timp să medităm la lucrurile importante din viață. Îmi este greu să nu mai am cui să spun: Ce face Draga mea dragă?', a mai declarat Radu Andrei Tudor.

Citește și: De ce nu a avut Draga Olteanu Matei copii. Actrița a vrut să înfieze unul: 'Mi-am dat seama că…'

Citește și: Draga Olteanu Matei, un ultim interviu emoționant, acum o lună: „Pe dinăuntru mă simt puternică, pe afară sunt dărâmată!”

Citește și: Draga Olteanu Matei și soțul ei, medicul Ion Matei, au trăit cea mai frumoasă poveste de dragoste, timp de 44 de ani: „Aş fi preferat să mor şi eu odată cu el”

Citește și: Draga Olteanu Matei s-a stins cu un mare regret! Care a fost cea mai mare dorință a actriței: „Poate mă ajută Dumnezeu înainte să mă duc”

Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani

Miercuri, 18 noiembrie, actrița și-a dat ultima suflare pe patul de spital din Iași, unde era internată de mai bine de o săptămână. Medicii au încercat tot ce le-a stat în putere ca să o salveze, însă organismul i-a cedat.

Chiar dacă nu a avut moștenitori, actrița a fost vizitată în fiecare zi la spital de nepoți. Draga Olteanu Matei și-a iubit nepoții ca pe proprii săi copii și a avut o relație foarte bună cu ei.

„Deşi echipa medicală din Spitalul ‘Sf Spiridon a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte (marţi spre miercuri n.r.), la ora 2,11′a anunțat dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf Spiridon’ din Iaşi. Actrița Draga Olteanu Matei a fost internată de urgență la spital la finalul săptămânii trecute, având o hemoragie digestivă superioară.

FOTO: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter