Cântăreața Luiza Zan s-a infectat cu COVID-19 la un concert! "Cel mai greu a fost să mă izolez de copii, să plângem în camere separate, de dor"

Publicat pe

Luiza Zan, una dintre cele mai bune voci ale jazzului românesc, a mărturisit recent că s-a îmbolnăvit de COVID-19 la un concert. Iată prin ce experiență traumatizantă a trecut artista!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Luiza Zan este, din păcate, încă un nume celebru ce completează lista tot mai lungă a artiștilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19. Iar asta s-a petrecut, din păcate, după spusele sale, chiar la un concert.

Luiza Zan s-a îmbolnăvit de COVID-19 după concert

Cântăreața de jazz a povestit pe pagina ei de socializare întreaga experiență, menționând că, în pofida faptului că s-a protejat și că le-a cerut și celor din jurul său același lucru, tot s-a îmbolnăvit de coronavirus.

„Experienţa covid, varianta personală.

Încep prin a spune aşa: am făcut tot ce a fost posibil, fără a merge în extrema nejustificabilă ştiinţific, să mă păzesc. Am purtat mască, am folosit dezinfectant, am limitat până la strictul necesar deplasările, chiar m-am mutat din oraş, izolându-mă într-o comunitate mică, sigură, m-am certat urât cu oameni care nu respectau măsurile de siguranţă, dar am avut concerte, proiecte, repetiţii, ore de canto online sau fizic, atât cât a fost permis. M-am înconjurat de oameni care gândeau şi procedau ca mine.

M-am infectat la un concert. Detaliile legate de asta o să le sar', a mărturisit Luiza.

„Am avut febră două zile”

Deși Luiza Zan a avut o formă de COVID-19 mai ușoară, artista nu a fost scutită complet de simptomele neplăcute ale acestei boli. Din fericire, artista s-a atratat acasă, sub îndrumarea medicului de familie și, chiar dacă la apogeul perioadei s-a confruntat cu probleme respiratorii, stări de leșin și atacuri de panică, a dus boala, cum se spune, pe picioare.

„Am făcut o formă uşoară, nu am luat antibiotice, am urmat o schemă de vitaminizare prescrisă de medic şi prieteni pricepuţi.

Am avut febră două zile, urmate de încă două zile de confuzie generală, apoi mi-am pierdut complet gustul şi mirosul în ziua a 4-a. În ziua a 8-a şi a 9-a am avut dificultăţi în a respira, care mergeau până la atacuri de panică şi stări de leşin. Am rezistat tentaţiei de a merge la spital, era week-end.

Cântăreața Luiza Zan s-a infectat cu COVID-19 la un concert! "Cel mai greu a fost să mă izolez de copii, să  plângem în camere separate, de dor"Cântăreața Luiza Zan s-a infectat cu COVID-19 la un concert! "Cel mai greu a fost să mă izolez de copii, să  plângem în camere separate, de dor"

Luni am mers la medicul de familie pentru a verifica starea plămânilor şi oxigenarea. Ziua a 10-a. Eram foarte bine cu ambele, chiar glumea doctoriţa mea că nu se aştepta să arate pulsoximetrul chiar 100% şi punea asta pe seama exerciţiilor de respiraţie pe care le fac zilnic.

În a 11-a zi am recăpătat parţial gustul, mirosul şi starea de bine'. A detaliat artista.

Citește și: Olimpia Melinte a dezvăluit sexul bebelușului și… secrete din căsnicie. S-a măritat la 22 de ani cu iubitul din liceu: „Am crescut unul alături de celălalt”/ INTERVIU

Citește și: Draga Olteanu Matei și soțul ei, medicul Ion Matei, au trăit cea mai frumoasă poveste de dragoste, timp de 44 de ani: „Aş fi preferat să mor şi eu odată cu el”

Citește și: Veste șoc pentru Cristina Joia! Femeia care a desfigurat-o în bătăie ar putea scăpa basma curată: 'Avocatul m-a înștiințat că…'

Citește și: Fosta soție a lui Phil Collins, acuzații umilitoare în instanță, la adresa artistului: „Nu se mai spăla și era incapabil să facă dragoste”

Citește și: Actorul Gabriel Garko, sex simbolul Italiei, recunoaște că este homosexual: „Am avut 11 ani o relaţie secretă cu un bărbat!

Cea mai dificilă a fost izolarea de copii

Chiar dacă a suferit de o formă ușoară, Luiza Zan, după ce a contractat COVID-19, a fost nevoită să se izoleze de familie și să lupte cu temerile personale, în fața unei boli care face ravagii. Din fericire, artista a avut parte de tot sprijinul din partea apropiaților săi, care au ajutat-o să traverseze cu bine aceste momente dificile, scrie click.ro

„Mai presus decât orice schemă de tratament, ai nevoie de un grup de suport care să te ajute să treci peste frică (frica de spital, frica de moarte, alte frici). Sunt binecuvântată că am avut în jur oameni care m-au întrebat zilnic cum mă simt, mi-au trimis vitamine, gânduri bune, încurajări, descurajări, după caz. A însemnat în cazul meu diferenţa între a petrece carantina acasă sau la spital. Vă mulţumesc (vă ştiţi voi).

În cea mai proastă zi, am simţit nevoia să reacţionez ca de obicei în faţa bolii – să mă ridic din pat şi să mă «scutur», să fac treabă, de toate. Am rezistat tentaţiei şi mi-am ascultat corpul. Am stat, m-am odihnit, nu m-am luptat, nu am aplicat tehnica «mind over body» (mintea conduce corpul, n.r.), am simţit că e mai bine să nu. Cred că am procedat corect.

Cel mai greu a fost să mă izolez de copii – să nu le pot îmbrăţişa, să plângem în camere separate, de dor şi să nu dormim, să nu mâncăm împreună, să mă chinui să fac orele online cu mască, pentru că ministresa Educaţiei nu s-a gândit că dacă părinţii se îmbolnăvesc, copiii nu ar trebui să primească absenţe', a mărturisit Luiza Zan.

Foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter