Florin Condurățeanu, ultimul interviu. Ce regret avea: "Destinul m-a îmbrâncit să nu pot..."

Publicat pe

Florin Condurățeanu a murit la 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. În ultimul său interviu, jurnalistul a povestit cum a ajuns să practice această meserie, dezvăluind totodată și marele său regret.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Florin Condurățeanu a acordat în urmă cu mai bine de o lună ultimul interviu pentru EVZ, în care a vorbit despre aplecarea sa spre scriere. Tot atunci s-a aflat și marele său regret, că nu a putut să urmeze facultatea pe care și-ar fi dorit-o.

Florin Condurățeanu, ultimul interviu. Ce regret avea: "Destinul m-a îmbrâncit să nu pot..."Florin Condurățeanu, ultimul interviu. Ce regret avea: "Destinul m-a îmbrâncit să nu pot..."

„Fiecare om se naște cu un anume soi de stofă, de la mămica și de la Doamne-Doamne, cu aplecare spre ceva. Întotdeauna am simțit că am aplecarea spre scriitură, spre vorbire caldă și apropiată cu oamenii, însă destinul m-a îmbrâncit, nu m-au împins, să nu pot să nu dau examene la niște facultăți care erau nematematice la vremea aia', a povestit Florin Condurățeanu.

Citește și: Drama lui Florin Condurățeanu.Ambii părinți i-au murit în același spital, unul după celălalt

Citește și: Mircea Badea, șocat de moartea lui Florin Condurățeanu:„Era cel mai iubitor om. Poate că de-asta inima…'

Citește și: Antonia suferă de dorul fiicei sale, Maya:„Doamne, cât de dificil e și cât de tare doare'

Florin Condurățeanu: „Oful meu era scriitura de graniță'

Florin Condurățeanu a vorbit în ultimul interviu acordat despre cum a ajuns la Fcaultatea de Petrol și Gaze, în ciuda faptului că marele său vis era să scrie. A luptat, a trimis diverse articole, până când a obținut o colaborare la Flacăra.

Tata a primit o condamnare de patru ani, a făcut doi ani că a venit anul 1964, nu s-a mai întors la Institutul de Medicină Legală (…) Tata plângea că mi-au nenorocit dosarul și așa a și fost. Eu la vestitul Liceu Mihai Viteazul de la Foișorul de Foc, fără să fiu un tocilar, dar un tip iute la idei, sunt în cartea de onoare a liceului, am fost singurul din șapte clase care a luat diploma de onoare, care însemna 9 și 10 in clasa I până în a XI-a. Și numai 10 la bacalaureat pe care l-am dat la vreo 7 materii.

Aveam cât de cât somnul liniștit că era o lege că dacă ai această rară diplomă poți să intri la facultate fără examen de admitere. Mi-a picat în cap că se desfințase legea și atunci norocul a fost că s-a dat un liber fără dosar pătat la facultățile tehnice, deși erau examene separate. Cei care veneau cu dosar curat dădeau cu două zile înainte.

Și am intrat la facultatea de Petrol și Gaze de la Dales, am terminat-o, am fost repartizat pe note mari. Am fost șeful de proiect complex la începututurile marelui combinat Midia-Năvodari. Eu eram înnebunit cu scrisul. Am dat diverse articole la Scânteia Tineretului, la Flacăra lui Păunescu. am debutat la Scânteia Tineretului. Oful meu era de scriitură de graniță, de proză', a povestit Florin Condurățeanu.

Florin Condurățeanu a murit la 71 de ani

Florin Condurățeanu s-a stins din viață la 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Anunțul trist a fost dat de Mihai Gâdea, la Antena 3.

Îmi este foarte greu să vă anunț ceea ce urmează. Colegul și prietenul nostru, unul dintre cei mai minunați oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurățeanu, a încetat din viață. De-a lungul timpului, prin natura lucrurilor, prin natura meseriei mele, am cunoscut foarte mulți oameni.

Am lucrat cu foarte mulți oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurățeanu. În urmă cu puțin timp am aflat că scumpul nostru coleg și prieten a intrat în șoc cardio-respirator și cu toții am sperat ca Florin Condurățeanu, așa cum a învins întotdeauna în profesie, în viață, să învingă și în această seară, a anunțat Mihai Gâdea. 

Sursa foto: Libertatea, Captură YouTube

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter