Trecutul neștiut al lui Florin Condurățeanu. A avut o viață tumultuoasă, ca jurnalist

Publicat pe

Florin Condurățeanu s-a stins din viață la 71 de ani. Cunoscutul jurnalist a murit în urma unui stop cardio-respirator, lăsând în urmă un gol în sufletele tuturor, în special în cele ale apropiaților săi. Florin Condurățeanu a dus o viață tumultuoasă, marcată, în primul rând de pasiunea sa pentru jurnalism.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Vestea că Florin Condurățeanu a murit a picat ca un trăsnet! El a fost unul dintre cei mai apreciați specialiști în domeniul medical, realizând o serie de emisiuni pe teme de sănătate la mai multe posturi TV.

Trecutul neștiut al lui Florin Condurățeanu. A avut o viață tumultuoasă, ca jurnalistTrecutul neștiut al lui Florin Condurățeanu. A avut o viață tumultuoasă, ca jurnalist

Florin Condurățeanu a fost jurnalist sportiv în trecut

Puțini știu că, deși în ultimii ani s-a dedicat domeniului medical, în primii ani ai carierei sale el a fost jurnalist sportiv. Florin Condurățeanu era inconfundabil și nu doar grație timbrului său vocal, ci și pentru aparițiile sale. Purta mereu ochelari de vedere colorați, iar salutul „Vă pup pe suflete', cu care ne-a obișnuit ani la rând, va rămâne întipărit în memoria multor persoane.

Florin Condurățeanu a lucrat în presa scrisă, de la Flacăra, la Curierul Național, Jurnalul Național. De asemenea, a activat și în televiziune la posturi precum OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars, România TV.

De-a lungul carierei sale bogate, de peste 40 de ani, el a scris mii de articole de ziar și a realizat mii de talk show-uri TV.

Citește și: Florin Condurățeanu a murit în urma unui stop cardio-respirator!

Citește și: Mircea Badea, șocat de moartea lui Florin Condurățeanu:„Era cel mai iubitor om. Poate că de-asta inima…'

Citește și: Drama lui Florin Condurățeanu.Ambii părinți i-au murit în același spital, unul după celălalt

Citește și: Antonia suferă de dorul fiicei sale, Maya:„Doamne, cât de dificil e și cât de tare doare'

Trectul lui Florin Condurățenanu: „Am fost nevoit să urmez o facultate impusă'

Într-un interviua acordat Jurnalul în urmă cu 13 ani, Florin Condurățeanu a oferit detalii despre viața sa și cum a ajuns să urmeze o altă facultate decât și-ar fi dorit.

Tatăl meu era un povestitor romantic. A fost condamnat politic cinci ani, iar eu am fost nevoit să urmez o facultate impusă. Eram un puşti şi, când au venit cei de la Securitate, au stors până şi pasta de dinţi ca să găsească ceva. A fost ceva îngrozitor. Aşa am ajuns să fac ceva care nu-mi plăcea deloc, Pe­trochimie. Nu-mi plăcea, dar am ajuns şef de promoţie şi şef de proiectcomplex la Petromidia. Însă pasiunea mea pentru gazetărie a fost mai presus de orice. Eram colaborator la diferite publicaţii. Am scris la Informaţia Bucureştiului, dar oful meu era Flacăra, unde erau toate elitele. Elita elitelor.

M-am gândit să fac un articol despre Ilie Năstase. Am făcut cum am făcut, am realizat interviul şi mi-a ieşit o poveste reuşită. Am forţat destinul pe propriu-mi tupeu. I-am pus lui Adrian Păunescu în cutia poştală interviul cu Ilie Năstase. Nu a fost publicat ime­diat, aşa că i l-am mai trimis o dată. A fost atât de încântat, încât i-a cerut lui Ovidiu Ioaniţoaia să scoa­tă un articol de-al său şi să-mi pu­bli­ce interviul. Cu toate acestea, din cauza dosarului meu nu pu­team fi angajat acolo unde visam… la Flacăra.

Cum a forțat Florin Condurățeanu mâna destinului

Am forţat încă o dată mâna destinului. Într-o zi, la o mare adunare cu Ceau­şes­cu la Sala Palatului, am reuşit să mă strecor şi eu în sală. Mi-a stră­fulgerat prin minte să vorbesc cu şeful Comitetului Central, pe nu­me Enache. «Ce este mai important în viaţă decât să laşi ceva în urmă şi să fii luminos la suflet? Mă macină o pasiune care îmi arde sufletul – scrisul. Dar nu mă pot angaja».

Enache mi-a spus să trimită Păunescu o scrisoare care să sune cam aşa: «Conform înţelegerii din pauza şedinţei dintre Florin Condurăţeanu şi Enache, vă rugăm să studiaţi şi să analizaţi angajarea lui în presă». Păunescu a refuzat categoric. Mi-a spus că nu mă lasă să mă duc la Flacăra şi că mă trimite la Scânteia. «Până la urmă, dacă eşti sinucigaş, du-te la Flacăra», a continuat el. M-am an­gajat la Flacăra şi am plecat ulti­mul de acolo', a povestit Florin Condurățeanu.

Florin Condurățeanu, despre secretul succesului în jurnalism

Marea lui pasiune a fost reportajul, iar după el, secretul succesului în cariera sa a fpst să pună suflet în tot ceea ce a realizat.

Din tot ce am scris până astăzi, cel mai mult îmi place reportajul. Reportajul te montează.

Secretul succesului în jurna­lism? Cred că trebuie să scrii ca şi cum ai povesti, dezinvolt, vioi, na­tural. Frazele nu se lustruiesc. Totul trebuie să fie cât mai firesc… fără acest lucru, scrisul nu are viaţă. Am pus suflet în absolut tot ce am făcut. Cât despre iubire… vă spun doar atât… nu am făcut un sport din iubire.', a conchis jurnalistul.

Florin Condurățeanu a murit la 71 de ani

Florin Condurățeanu a murit în urma unui stop cardiorespirator, iar anunțul a fost făcut de Mihai Gâdea.

‘Îmi este foarte greu să vă anunț ceea ce urmează. Colegul și prietenul nostru, unul dintre cei mai minunați oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurățeanu, a încetat din viață. De-a lungul timpului, prin natura lucrurilor, prin natura meseriei mele, am cunoscut foarte mulți oameni.

Am lucrat cu foarte mulți oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurățeanu. În urmă cu puțin timp am aflat că scumpul nostru coleg și prieten a intrat în șoc cardio-respirator și cu toții am sperat ca Florin Condurățeanu, așa cum a învins întotdeauna în profesie, în viață, să învingă și în această seară’, a anunțat Mihai Gâdea. 

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter