Ileana Gyulai Ienei, soția lui Emeric Ienei, a murit. Marea campionă avea 75 de ani

Publicat pe

Ileana Gyulai Drîmbă Ienei, soția lui Emeric Ienei, a murit miercuri, 25 august, la vârsta de 75 de ani. România a pierdut o mare sportivă, Ileana Gyulai Drîmbă Ienei devenind campionă mondială în anul 1969 cu echipa de floretă individual a României. De asemenea, aceasta a participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Este doliu în lumea sportivă din România. Soția lui Emeric Ienei, Ileana Gyulai Drîmbă Ienei, a murit miercuri, 25 august. Soția fostului antrenor al Stelei a încetat din viață la vârsta de 75 de ani, însă va rămâne mereu cunoscută pentru performanțele sale în scrimă. Vestea tristă a morții campionei a fost dată de către Steaua TV.

Ileana Gyulai Drîmbă Ienei a fost campionă mondială în anul 1969 cu echipa de floretă individual a României și a participat de patru ori la Jocurile Olimpice.

Ileana Gyulai Ienei, soția lui Emeric Ienei, a murit. Marea campionă avea 75 de aniIleana Gyulai Ienei, soția lui Emeric Ienei, a murit. Marea campionă avea 75 de ani

„Condoleanțe, Emeric Ienei! Ileana Gyulai Ienei, soția antrenorului care a realizat cea mai mare performanță a fotbalului românesc, s-a stins, astăzi, din viață, la vârsta de 75 de ani.

Campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) și Munchen (1972) cu echipa de floretă a României, Ileana Gyulai Ienei, ne-a povestit într-un interviu, în urmă cu un an, cum a trăit finala de la Sevilla. Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate!', a anunțat Steaua TV pe Facebook.

Citește și: A murit Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones:„A murit în liniște, înconjurat de familie'

Citește și: Codruț a cerut-o în căsătorie pe Alexandra, la Puterea Dragostei:„Cum ar trebui să reacționez?!'

Citește și: Cum s-a născut rivalitatea dintre Andreea Marin și Mihaela Rădulescu:„Agresivitatea te deranjează și trebuie să…'

Citește și: Imagini de colecție de la nunta cuplului Andra – Cătălin Măruță.Au împlinit 13 ani de căsnicie

Ileana Gyulai Drîmbă Ienei a murit

Emiric Ienei, în vârstă de 84 de ani, a pierdut-o pe cea care i-a fost alături ani la rând. Ileana Gyulai Drîmbă Ienei s-a născut la Cluj și va rămâne cunoscută pentru performanțele sale incredibile la scrimă. Aceasta a participat la Jocurile Olimpice în anii 1964, 1968, 1972 şi 1976. De asemenea, soția lui Emeric Ienei a luat bronzul olimpic alături de echipa României la Mexic în anul 1968 şi la Munchen în anul 1972.

Ileana Gyulai Drîmbă Ienei și Emeric Ienei au trăit o frumoasă poveste de dragoste și de-a lungul anilor au devenit un sprijin unul pentru celălalt. Campioana a mai fost căsătorită înainte cu primul campion olimpic din istoria scrimei românești: Ionel Drîmbă. După divorțul de Ionel Drîmbă, Ileana Ienei și-a trăit viața alături de Emeric Ienei.

Sursa Foto: Facebook, captură de ecran YouTube

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter