Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice! „Mi-am împlinit visul”

Publicat pe

Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva, în vârstă de 24 de ani, a ocupat locul patru în calificări cu un total de 54.698 de puncte. Este a doua participare la o ediție a Jocurilor Olimpice pentru Larisa Iordache. Gimnasta a mai participat și la ediția din Londra din anul 2012.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Larisa Iordache este un exemplu de forță, ambiție, perseverență, rezistență și, nu în ultimul rând, de curaj. Acum, celebra gimnastă, în vârstă de 24 de ani, a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva a avut un total de 54.698 de puncte, astfel ocupând locul patru. Înaintea ei, au fost tinere sportive din Rusia. Este a doua oară pentru Larisa Iordache când va participa la o ediție a Jocurilor Olimpice. Prima dată s-a întâmplat în anul 2012, la ediția de la Londra. Atunci, ginmasta a urcat pe cea de-a treia treapă a podiumului olimpic alături de echipa României.

Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice! „Mi-am împlinit visul'Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice! „Mi-am împlinit visul'

Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice

Larisa Iordache a obținut calificarea în urma competiției La Europenele de la Basel. Aceasta i-a avut ca antrenori pe Lăcrămioara și Cristina Moldova. Sportiva a acumulat punctul total, după ce a obținut 13.466 de puncte la bârnă, 13.400 la sol, 14.366 la sărituri și 13.466 la paralele.

Am intrat in competiție cu o stare subfebrila, dar am reușit sa concurez si sa mi împlinesc visul. Acum fac investigații si am încredere ca totul va fi bine', a fost mesajul Larisei Iordache, transmis pe Facebook.

România a mai avut alți doi gimnaști care s-au calificat, până acum, la Jocurile Olimpice. Este vorba despre Marian Drăgulescu și Maria Holbură.

Citește și: Campioana Larisa Iordache, despre cele mai grele momente din viața de gimnastă și momentul retragerii:”Aveam momente când nu mai aveam motivație”/ EXCLUSIV

Citește și: Olimpia Melinte a născut o fetiță!Actrița e mamă pentru a doua oară

Citește și: Larisa Udilă, momente grele în sarcină:„Mi s-a spus că e posibil să se nască cu Sindrom Down' / EXCLUSIV

Citește și: Drama lui Florin Piersic. Sora lui a murit înecată, la doar 15 ani:„E prima amintire pe care o am…'

Momente dificile pentru Larisa Iordache

Larisa Iordache s-a accidentat grav la picior la calificările pentru Campionatul de Campionatul Mondial de la Montreal, în urmă cu patru ani. Sportiva a avut nevoie de trei operații și aproape un an de pauză pentru recuperare. Cu toate acestea, gimnasta a găsit motivație să meargă mai departe.

„Aveam momente când nu mai aveam motivație să merg la recuperare, însă îmi doream foarte mult să revin în gimnastică. Când am luat decizia să mă retrag din gimnastică, nu m-am gândit nicio clipă că nu o să mă mai reîntorc în sală. M-am gândit la starea mea psihică în momentul acela, luând în considerare faptul că nu o să mai intru zilnic în sală și o să am răbdare cu mine. Era foarte important să mă recuperez fizic cât mai repede și mai bine. Însă nu a fost chiar așa! Având două operații deja la jumătatea lunii ianuarie 2018, eram optimistă și convinsă că o să îmi revin rapid. Am stat timp de două luni cu atela recomandată de medic, fară să pun piciorul jos nici măcar puțin, apoi am început recuperarea ușor, ușor.

Mi-a fost foarte greu, deoarece mușchiul gambei era atrofiat și nu mai aveam forță nici să mai stau dreaptă doar pe piciorul operat. A trebuit să învăț de la început toate mișcările, toate exercițiile de forță și să reiau încet, încet mersul normal, alergarea, săriturile cât pentru un om normal, iar apoi să învăț din nou mișcările unei gimnaste de performanță', a declarat Larisa Iordache pentru revista Viva!, anul trecut.

Sursa Foro: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter