Lavinia Petrea evită ieșirile în oraș și merge doar la muncă, în timpul carantinei: "Mă simt pregătită să trăiesc și așa" / INTERVIU

Publicat pe

Lavinia Petrea, prezentatoarea știrilor de la Pro TV, optează cel mai des pentru comenzi online în această perioadă și evită, pe cât posibil, ieșirile în oraș. Merge doar la muncă, respectă măsurile de igienă cu strictețe și recunoaște că îi este teamă, mai ales să nu fie despărțită de familie în aceste vremuri dificile. Lavinia Petrea ne-a povestit cât de mult i s-a schimbat viața în ultimele două luni și cum s-a adaptat noii realități.

Lavinia Petrea evită ieșirile în oraș și merge doar la muncă, în timpul carantinei: "Mă simt pregătită să trăiesc și așa" / INTERVIULavinia Petrea evită ieșirile în oraș și merge doar la muncă, în timpul carantinei: "Mă simt pregătită să trăiesc și așa" / INTERVIU

Ne aflăm în plină pandemie și cu toții am fost nevoiți să ne schimbăm ritmul și obiceiurile. Cum te-ai adaptat noii realități?

Am avut nevoie de puțin timp să mă obișnuiesc psihic, deși încercasem să nu mă prindă nepregătită povestea asta. Îmi era teamă… pentru că e firesc să ne fie frică de necunoscut. Cel mai mult mă tem să nu fiu pusă în situația de a sta departe de copii sau de soțul meu. În rest, am înțeles foarte bine situația în care ne aflăm și cât de periculos este acest nou virus. Dincolo de orice ordonanțe militare, sunt un om responsabil care știe ce are de făcut. Sănătatea și familia sunt cele mai importante pentru mine și voi face tot ce este omenește posibil să le protejez.

Citește și: Simona Pătruleasa merge la muncă, în perioada de carantină, iar acasă are ritual ca la armată:'Am preș la intrare îmbibat în clor, dau de 2 ori pe zi cu mopul. Ce făceam înainte acum fac însutit” / INTERVIU

Lavinia Petrea: „Sentimentul că cineva ți-a furat libertatea e neplăcut”

Astazi, mă simt pregătită să trăiesc și așa. Asta e! Nu stă în puterea mea să opresc o pandemie, dar stă în puterea mea să fac tot posibilul să nu contribui la răspândirea virusului, respectând măsurile ce ni se impun acum. Stă în puterea mea să mă adun și să-i ajut pe copiii mei să resimtă cât mai puțin acest greu, și să ne îndulcim cât se poate această îndepărtare fizică de oamenii pe care îi iubim. 

Încă mergi la muncă, jobul fiind de așa natură… Spune-ne sincer, cât de greu îți este în condițiile date?

Cel mai greu de gestionat este partea emoțională. Sentimentul că cineva ți-a furat libertatea este foarte neplăcut, iar eu nu l-am mai trăit până acum. M-am surprins că de fiecare dată când am ieșit din casă ca să merg la serviciu, cu adeverința la mine evident, dacă vedeam o mașină de poliție mă simțeam ciudat. Aveam o emoție străină de mine până acum. Și îmi doream să nu mă oprească pentru că știam că nu fac nimic greșit, dar m-ar fi frustrat și mai tare să dau explicațiile acelea. Unde merg, de ce, pe ce traseu… De aceea în afară de serviciu pot să număr pe degetele de la o mână de câte ori am mers la magazin în această perioadă. Am comandat online ce și cât s-a putut, ca să nu fac niciun drum în plus dacă nu este absolut necesar.

Citește și: Neti Sandu merge la muncă și-n plină pandemie. Cum s-a schimbat viața ei în ultimele două luni:'Cu dezinfectant nu mă mai dau la fel de des ca la început, mi-am făcut răni la mâini'/ INTERVIU

Ce măsuri îți iei pentru a te proteja la muncă?

La serviciu am fost împărțiți în două ture de câte 14 zile, toți colegii mei poartă măști, mai puțin prezentatorii la pupitru și în timpul machiajului, avem lămpi cu ultraviolete pentru dezinfectarea aerului din încăperi. Sunt foarte multe reguli, dar cred că cel mai important este ca fiecare dintre noi să fie responsabil și să aibă grijă de sănatatea lui.

Care sunt lucrurile care îți lipsesc cel mai mult acum?

Îmbrățișările oamenilor pe care îi iubesc și prețuiesc și timpul petrecut cu ei.

Citește și: Simona Gherghe, despre perioada de carantină:”Viața mea s-a schimbat foarte mult. Copiii sunt foarte fericiți că mami și tati nu mai merg la muncă”

Lavinia Petrea: „Am renunțat la călătoria la Roma cu prietenele mele”

Coronavirusul ne-a cam încurcat planurile tuturor. Ai fost pusă în situația să anulezi vreo rezervare importantă, vacanță, anumite proiecte?

Am renunțat la călătoria la Roma cu prietenele mele. Organizasem o petrecere surpriză pentru Alexandra, prietena noastră care ar fi trebuit să se casătorească acum, în iunie. Și nunta s-a amânat pentru anul viitor pentru că ar fi trebuit să aibă loc tot în Italia. Iar în iulie ar fi trebuit să mergem în Madrid la nunta altei prietene care acum face demersuri să o amâne cu un an.

Sursa foto: Instagram, PR

Citește și: Ramona Păuleanu s-a obișnuit greu cu perioada de carantină:”Am fost tristă de ziua mea. Munca a rămas singura oază de normalitate”. Cum se dezinfectează la job / INTERVIU

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter