Lecțiile învățate de Laura Cosoi în sarcină: "Am avut perioade cu multă anxietate. Sunt kilogramele luate, care sunt greu de dus". Cum a ajuns la un echilibru

Publicat pe

Laura Cosoi vorbește deschis despre lecțiile învățate pe parcurusul celor două sarcini, modul în care a reușit să gestioneze anxietatea și ce a ajutat-o să trecă peste greutățile din sarcină!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Laura Cosoi își începe postarea pe blog prin a sublinia că nu este o femeie anxioasă, însă au existat, pe parcusul sarcinilor, momente de anxietate mai puțin plăcute. Teama cu privire la schimbările care survin este constantă, astfel că vedeta s-a straduit să realizeze un echilibru între stările emoționale puternice și necesitatea de a fi cerebrală.

Prima lecție: răbdarea. Laura Cosoi a rămas însărcinată pentru prima oară la 35 de ani, după doi ani de căsnicie, iar prima lecție învățată în sarcină a fost să aibă răbdare: „Aceasta este ceea ce le-aș spune celor care întâmpină dificultăți să devină mame: să aibă răbdare. Din proprie experiență, am observat că nimic nu se întâmplă când vreau eu sau Cosmin, ci cu un rost, într-un moment oportun, dat de Dumnezeu. Și, iată, la cea de-a două sarcina, lucrurile s-au întâmplat mai repede, deși, încă de când am născut-o pe Rita, ne-am dorit să aibă alături de ea o sora sau un frate. Dar învățasem deja că trebuie să am răbdare.”

Citește și: Lidia Buble și momentele dificile din viața ei. Cum le-a depășit și ce îi mai lipsește acum:„Singura dorință neîmplinită e pe cale să se îndeplinească'/ EXCLUSIV

A doua lecție: importanța comunicării cu partenerul: „Se poate întâmpla ca unul să-și dorească mult, iar celălalt să nu fie pregătit, așa că abordarea subiectelor acestora este necesară„, a mai scris Laura Cosoi pe blog.

A treia lecția: ascultarea instinctului. Laura Cosoi suține că este bine ca mămicile să ceară mai multe păreri, însă este important să își asculte și instictul: „Nimic din ce se întâmplă nu e fără un scop, fără să ne învețe o lecție. Așa că cea de-a treia lecție pe care am învățat-o a fost să-mi ascult instinctul. Nu mi se pare în regulă să tot citești pe internet din surse dubioase, să discuți cu foarte multe persoane și să te împrăștii. Eu, spre exemplu, când îmi doresc ceva, nu discut decât cu una, cel mult două persoane foarte apropiate, pentru că nu vreau să fiu influențată, deturnată de la instinctul meu”.

Citește și: Prima vacanță în trei! Ștefan Bănică Jr și Lavinia Pârva au plecat la mare.Imagini rare cu cei doi și fiul lor, surprinse la plajă

A patra lecție: acordarea unui răgaz. „Cele 9 luni de-asta sunt făcute. Slavă Domnului, nu mai suntem că femeile de altădată, să ne așteptăm soții să vină de la lupta, să îi hrănim. Vremurile pe care le trăim și tehnologia ne ajută, ne fac viața mai ușoară, astfel încât să putem avea un ritm autoimpus. Așa că, dacă vrei să lași vasele nespălate câteva ore, lasă-le! Nu vrei să faci ordine în șifonier, nu face! Bine e să nu pui presiune pe ține, pentru că stările de anxietate se vor amplifică„.

Laura Cosoi: „Cel de-al treilea trimestru e cel mai greu”

Laura Cosoi, care va naște în curând, susține că al treilea trimestru este cel mai greu, fiind momentul în care se pot amplifica și anxietățile: „Pe de-o parte, sunt kilogramele luate, care sunt greu de dus. Dacă vrei să știi cam cum ar fi, cară 5, 6, sticle de apă de 2 litri și poți să-ți faci o idee! E adevărat că acumulezi treptat, dar până la urmă tot acolo ajungi. Dar asta mi se pare irelevant. E puțin important că ai luat 10, 12 sau 20 kg. Totul e să te situezi în parametrii de bun simț. Să nu dăm iama în frigider, nici să ne înfometam. Să nu ne alintăm, să nu fim răsfățate, ci să încercăm să fim utile. Să ne menajăm, dar nu că și când am suferi de o boală. Cred că e important să înțelegem procesul și să ne pregătim dinainte pentru transformările care vor apărea”.

Citește și: Andreea Esca, noi dezvăluiri după ce s-a vindecat de coronavirus:„La o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni nu m-aș fi gândit!'

De aici și a cincea lecție învățată: nașterea e miraculoasă și firească în egală măsura. „Cel putin teoretic, toate femeile pot trece prin experiența aceasta, care în trecut era considerată cât se poate de naturală, fără complicații”.

Vedeta nu pledează pentru naștere naturală sau pentru cezariană fiind de părere, că indiferent de situația o mamă, rămâne tot mamă. Astfel, penultima lecție învățată ar fi să fie flexibilă în gândire.

Citește și: Daniel Buzdugan și-a făcut testul pentru COVID-19:„Toți cei care v-ați văzut cu mine în ultimele două săptămâni…'. Mesajul transmis despre starea sa de sănătate

Ultima lecție ține de urmarea propriilor idei. Nu toate mămicile trebuie să se ghideze după același set de reguli, ci este important să acționeze conform propriilor idei și instincte.

Lecțiile învățate de Laura Cosoi în sarcină: "Am avut perioade cu multă anxietate. Sunt kilogramele luate, care sunt greu de dus". Cum a ajuns la un echilibruLecțiile învățate de Laura Cosoi în sarcină: "Am avut perioade cu multă anxietate. Sunt kilogramele luate, care sunt greu de dus". Cum a ajuns la un echilibru

Sursa foto: Facebook, Instagram

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter