Reportaj în culisele emisiunii „Jocul cuvintelor” de la Kanal D. Dan Negru: „E cel mai spectaculos platou de televiziune făcut pentru oamenii cu creier”

Publicat pe

Reportaj în culisele emisiunii „Jocul cuvintelor' de la Kanal D. Recent, am avut ocazia să-l vedem pe Dan Negru în plină acțiune la „Jocul cuvintelor (Kanal D), unde ne-a provocat și pe noi, jurnaliștii, să ne testăm aptitudinile și, nu în ultimul rând, vocabularul. Am profitat de oportunitate și l-am chestionat, „la cald, pe cel supranumit „Regele audiențelor cu privire la nou său proiect și nu numai.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dan Negru și-a dat demisia de la Antena 1, după mai bine de două decenii petrecute în trustul Intact, și a bătut palma cu Kanal D, unde deja a început un proiect important. Mutarea la postul concurent nu l-a speriat, consideră că doar sigla este cea care s-a schimbat.

Reportaj în culisele emisiunii „Jocul cuvintelor' de la Kanal D. Dan Negru: „E cel mai spectaculos platou de televiziune făcut pentru oamenii cu creier'Reportaj în culisele emisiunii „Jocul cuvintelor' de la Kanal D. Dan Negru: „E cel mai spectaculos platou de televiziune făcut pentru oamenii cu creier'

Reportaj în culisele emisiunii „Jocul cuvintelor' de la Kanal D

L-am întâlnit pe omul de televiziune pe platoul de la „Jocul cuvintelor, acolo unde ne-a invitat pe noi, jurnaliștii, să ne arate noua lui „casă, dar și să ne povestească mai multe despre emisiunea pe care o prezintă la Kanal D, o emisiune pentru oameni inteligenți, așa cum spune el. Am intrat și eu în jocul lui Dan Negru, iar experiența trăită pe platoul de filmare de la „Jocul cuvintelor a fost una care va rămâne mult timp printre preferatele mele. Definițiile sunt complicate, dar răspunsurile sunt simple. Emoțiile și tensiunea te fac să stai ceva pe gânduri până ghicești răspunsul corect. Am găsit soluția la două definții din două, însă la al doilea cuvânt am cam fost pusă în dificultate și m-am blocat pe moment. „Însușirea de a nu putea fi asemănat cu nimic, excepțional, incomparabil a fost prima definiție pe care am primit-o, iar cuvântul era format din patru litere. Voi ați ghicit? Soluția era: unic.

Dan Negru: „E cel mai spectaculos platou de televiziune făcut pentru oamenii cu creier'

La prima vedere, formatul emisiunii pare foarte simplu, însă situația se schimbă total când stai față-n față cu Dan Negru. După ce auzi prima dată definiția, mintea ta fuge către cuvinte dificile, și astfel riști să te complici și să dai greș. Jocul este foarte interactiv și interesant, iar pentru mine a fost și distractiv. Pentru participanți va fi cu totul altceva, pentru că e vorba despre oameni care nu sunt obișnuiți cu lumina reflectoarelor, cu microfoane sau cu un platou de televiziune.

„Este cel mai spectaculos platou de televiziune făcut pentru oamenii cu creier, de fapt, este singurul făcut pentru oamenii cu creier, pentru că acest gen de emisiune nu prea există, ne-a spus prezentatorul.

Citește și: De ce a refuzat Dan Negru ofertele de a intra în politică:„Mi s-a propus Camera Deputaților'

Citește și: Ce a discutat Dan Negru cu Dan Voiculescu, înainte să plece la Kanal D:”I-am spus că nu o să…”

Citește și: Primele imagini cu Adrian, mezinul cuplului Adela Popescu – Radu Vâlcan:„Noi suntem filmul Singur Acasă, toate părțile, în același timp'/ EXCLUSIV

Citește și: Cât de gelos este Emmanuel Macron în relația cu soția lui:”Se teme că cineva ar putea să i-o fure…”

Dan Negru: „Eu cred că emisiunea asta e saltul de la polonic la pix'

Dat fiind că Dan Negru este supranumit „Regele audiențelor, am fost curioasă să aflu dacă a luat cumva în calcul faptul că show-ul pe care îl prezintă la Kanal D ar putea să nu facă rating.

„Nu e neapărat despre audiențe aici. Știu cu ce se mănâncă audiența. Ce mă bucură pe mine este că aici aducem un alt tip de public, un public smart. Publicul spune că «hai, mă, că lumea nu se uită la oameni din ăștia deștepți! Lumea se uită tot la pocnitori, la gagici goale, la ăia care fac ciorbă de văcuță». Eu cred că emisiunea asta e saltul de la polonic la pix. Cred că e timpul să-i arătăm și pe ăia care au ceva în cap, nu numai pe ăia care își dau cu fundul de gheață. Eu știu cum e să faci audiență foarte bine, dar hai să-i arătăm și pe ceilalți oameni! Trebuie să avem răbdare cu ei. S-ar putea, într-adevăr, ca noi acum să ne ducem cu legume la măcelărie. Adică… toată lumea să fie obișnuită să mănânce carne și noi venim: «nu vreți și legume?».

Dan Negru: „Nu există numai femei goale la televizor, există și oameni care au ceva în cap'

Pe ce mizează Dan Negru în privința interesului pe care speră că îl va suscita noul său proiect? Prezentatorul consideră că acest quiz show le oferă telespectatorilor altceva decât ceea ce au văzut până acum pe micul ecran.

„Nu există numai femei goale la televizor, există și oameni care au ceva în cap. Nu vreți să îi vedeți și pe aceștia? Nu sunt numai ăia care se duc și se cuplează sau fac nu știu ce… Noi venim cu o altă ofertă. De fapt, «Jocul cuvintelor» e altă ofertă, pentru că e cu niște oameni pe care nu-i vezi la televizor până acum. Oameni cărora le merge mintea și până acum televiziunea nu i-a luat în seamă, a conchis Dan Negru.

Dan Negru: „Simțeam că fac aceleași lucruri, era monotonie'

Cu siguranță, unul dintre motivele care l-au determinat pe Dan Negru să plece după mai bine de 20 de ani de la o televiziune unde a făcut performanță a fost rutina. Prezentatorul mărturisea că intrase într-o fază de platou, iar acest proiect nou-nouț a făcut diferența. Mai mult, spre deosebire de formatele de divertisment pe care le-a prezentat de-a lungul anilor, quiz show-ul „Jocul cuvintelor este difuzat de trei ori pe săptămână, de miercuri până vineri, deci ritmul este unul mult mai alert. Și nu în ultimul rând, e ceva cu totul inedit și incitant.

„Acolo simțeam că fac aceleași lucruri. Era o monotonie și întotdeauna trebuia să… Adică făceam același lucru și mă întorceam la aceleași formate pe care le-am tot făcut. Nu veneam cu nimic nou. Acum am curajul să aduc niște oameni noi la televizor, oamenii smart. Nu copiez PRO TV! (râde). Nu mă mai obligă nimeni, nu trebuie să mai copiez PRO TV.

Dan Negru: „Nu e o diferență sau o schimbare. Se schimbă doar sigla

Dat fiind că plecarea lui Dan Negru la Kanal D a luat pe toată lumea prin surprindere, am fost curioși să aflăm și ce e diferit pentru el în noua televiziune… „Să știi că nu e mare diferență. Piața noastră e o piață mică, e un chioșc zona de televiziune. Oamenii cu care lucrez aici sunt aceiași cu care lucrez de mulți ani. De exemplu, producătorul general al show-ului «Jocul cuvintelor» este Nicoleta Ilie. Acum vreo 25 de ani, prima dată am făcut cu Nicoleta Ilie preselecție de Eurovision la TVR. Nu e o diferență sau o schimbare. Se schimbă doar sigla. Noi suntem ca fotbaliștii.

Dan Negru nu-și dorește sa-i calce pe urme copiii lui

Spre final, am migrat și spre zona personală și l-am întrebat pe Dan Negru dacă i-ar plăcea ca fiica și fiul lui să-i calce pe urme. Răspunsul a fost, într-o oarecare măsură, surprinzător… „În niciun caz! Sper că nu! Când ei vor fi mari, cred că televiziunea nu va mai avea forța pe care o are acum. Încet, încet online-ul… Televiziunea nu o să mai nască branduri atât de mari cum a fost Răduleasca, așa cum au fost Brenciu, Esca. Televiziunea nu mai naște oamenii ăștia. Am încercat să îmi bag banii în cărămizi ca să pot să fac televiziune relaxat, ne-a dezvăluit el.

Dan Negru: „E foarte ușor să fii discret în România

Cât despre celebritate… În pofida faptului că este una dintre cele mai cunoscute vedete din showbizul autohton, Dan Negru, un profesionist desăvârșit, a rămas la fel de modest ca la începuturi, și poate că și ăsta este unul dintre secretele succesului de care se bucură în rândul publicului de mai bine de două decenii.

„Să știi că eu cu familia mea suntem așa… noi de noi. Nu suntem… Să știi că poți să fii discret în România. Numai dacă vrei să faci fițe, atunci nu ești discret. Ăia care zic: «Domne, nu mai scap de presă, de celebritate», ăia sunt fițoși. E foarte ușor să fii discret în România.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter