Xonia a intrat în depresie după ce a fost diagnotiscată cu o boală autoimună: „Am avut traume crunte”/ EXCLUSIV

Publicat pe

Xonia s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate, iar de când a aflat că are o boală autoimună viața i s-a schimbat radical, după cum chiar artista a subliniat. S-a confruntat cu depresia și anxietatea și ne-a vorbit deschis despre cum a reușit să depășească cele mai grele momente.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În ultimii ani, ai avut probleme de sănătate… Este vorba despre o boală autoimună, despre care nu ai
oferit prea multe detalii. Care e starea ta de sănătate acum, din acest punct de vedere?

De când am fost diagnosticată cu o boală autoimună, viața mea s-a schimbat radical și a fost ca un roller coaster. Am trecut prin clipe extrem de grele pe plan mental și psihic pe care nu le doresc nici celui mai mare dușman. Nu am dat prea multe detalii pentru că nu am fost pregătită să discut deschis despre problemele cu care m-am confruntat și ce traume am avut, dar nici nu am vrut să mă vadă lumea ca pe o victimă. Sunt o persoană pozitivă de fel și îmi place să nu știe lumea ce probleme am eu și să transmit o stare de bine fiecărui om pe care-l întâlnesc. Poate o să împart cu voi mai mult, dar ce pot să spun este că această cumpănă a fost o mare trezire pentru mine și o binecuvântare.

Xonia a intrat în depresie după ce a fost diagnotiscată cu o boală autoimună: „Am avut traume crunte'/ EXCLUSIVXonia a intrat în depresie după ce a fost diagnotiscată cu o boală autoimună: „Am avut traume crunte'/ EXCLUSIV

Xonia: „Nu aveam oxigen, mă confruntam cu stări de leșin'

Aș minți dacă aș zice că nu aș schimba trecutul, dar sunt un om asumat, deciziile pe care le-am luat au repercusiuni și am ajuns pe acest drum ca urmare a faptului că nu ar fi putut să mă schimbe nimic altceva decât ceva atât de grav. Eu Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru sănătatea pe care o am în ziua de azi, care nu este una perfectă, dar mă descurc cu ea și am ajuns să fiu și la Survivor. Iar asta este o mare reușită pentru mine, ținând cont că, acum câteva luni, aveam nevoie urgent de transfer de sânge și fier, fiindcă eram anemică și îmi era imposibil să practic orice sport, deoarece nu aveam oxigen și mă confruntam cu stări de leșin.

Citește și: Xonia s-a despărțit de iubit:„Nu mai sunt într-o relație, dar Michael…'/ EXCLUSIV

Citește și: De ce a participat Xonia la Survivor:„Eram pregătită să plec definitiv din România'. A spus tot ce nu s-a văzut la TV/ EXCLUSIV

Citește și: Adelina Pestrițu, despre aparițiile nud și operațiile estetice:„Îmi cunosc greșelile, alegerile mele au niște motive la bază'/ EXCLUSIV

Citește și: Sebastian Dobrincu, de la Imperiul Leilor, s-a luptat cu depresia:”Am slăbit 17 kg și am devenit bulimic”

Xonia: „Am luptat cu depresia înainte să mă îmbolnăvesc'

Nu ai făcut un secret din faptul că te-ai luptat cu depresia și anxietatea. Aș vrea să vorbim puțin despre asta, pentru că, deși mulți oameni suferă, unora le este rușine sau jenă să se trateze. Cum ai reușit tu să depășești aceste momente, aceste stări?

Am luptat cu depresia înainte să mă îmbolnăvesc, iar anxietatea a venit după ce am fost diagnosticată și am căzut, iar, într-o depresie cruntă. M-a ajutat foarte mult familia mea, care mi-a fost întotdeauna alături. Sunt extrem de norocoasă cu familia pe care o am, dar cel mai mult eu m-am ajutat, bineînțeles cu sprijinul persoanelor dragi, dar și cu specialiști care m-au îndrumat. Este o vorbă: „Dacă nu vrei să te ajuți pe tine însuți, nimeni nu te poate ajuta, și este foarte adevărat. Am evoluat foarte mult ca persoană, mă cunosc cel mai bine acum, mi-am vindecat traumele, mi-am rezolvat fricile, am făcut schimbări majore în viața mea privind alimentația, stresul și m-am reconectat cu spiritualitatea și cu Dumnezeu.

Xonia: „E important să fii înconjurat de persoane care te acceptă'

Am muncit foarte mult cu mine, iar pandemia a venit la un moment potrivit pentru mine, fiindcă am avut timp să mă concentrez asupra mea, neavând alte priorități decât propria sănătate. Am ajuns să accept și să înțeleg de ce mi s-a întâmplat ce mi s-a întâmplat și am vorbit despre acest subiect pentru că vreau să pot să ajut și alte persoane care încă nu au ajuns să „not give a fuck despre ce zic cei din jur. Este important să fii înconjurat de persoane care te acceptă așa cum ești, te înțeleg și nu te judecă.

Asta înseamnă o relație sănătoasă, însă eu, din păcate, fiind o persoană publică, am avut nevoie de mai mult timp să nu bag în seamă răutatea oamenilor din presă, mediul online etc., care mă judecă fără să mă cunoască sau nu înțeleg că fiecare om duce o luptă și ar trebui să fim blânzi întotdeauna. Mental health is real și este foarte important să aducem awareness și să lucrăm la noi, pentru a ajunge să fim mai echilibrați emoțional!

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter