Mesaje de Sfântul Anton - cele mai frumoase urări

Publicat pe

Sfântul Anton, numit și Sfântul Antonie cel Mare, este sărbătorit la 17 ianuarie. A fost un pustnic religios și unul dintre primii Părinți ai deșertului, considerat fondatorul și părintele monahismului creștin organizat. Regula sa (cartea de observanțe) a reprezentat una dintre primele încercări de codificare a orientărilor pentru viața monahală.

Sfântul Anton și viața lui

Discipol al Sfântului Paul din Teba, Antonie a început să practice o viață ascetică la vârsta de 20 de ani și după 15 ani s-a retras pentru singurătate absolută pe un munte de pe malul Nilului numit Pispir, unde a trăit între anii 286 și 305 aproximativ. 

În timpul acestei retrageri, a început legendara sa luptă împotriva diavolului, rezistând unei serii de ispite celebre în teologia și iconografia creștină. 

În jurul anului 305, a ieșit din retragere pentru a instrui și organiza viața monahală a pustnicilor care l-au imitat și care se stabiliseră în apropiere. 

Citește și: Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

Când persecuția creștină a luat sfârșit după Edictul de la Milano (313), el s-a mutat pe un munte din deșertul de est, între Nil și Marea Roșie, unde se află și astăzi mănăstirea Dayr Mārī Antonios. Acolo a rămas, primind vizitatori și, ocazional, traversând deșertul spre Pispir. 

S-a aventurat de două ori în Alexandria, ultima dată (c. 350) pentru a predica împotriva arianismului, o doctrină eretică care învăța că Hristos Fiul nu este din aceeași substanță cu Dumnezeu Tatăl.

Primii călugări care l-au urmat pe Antonie în deșert se considerau avangarda armatei lui Dumnezeu și, prin post și alte practici ascetice, au încercat să atingă aceeași stare de puritate spirituală și de eliberare de ispite pe care o vedeau realizată la Antonie. 

Sfântul Antonie cel Mare și luptele sale

Luptele spirituale ale lui Antoniu cu ceea ce el vedea ca fiind forțele răului au făcut din viața sa o lungă luptă împotriva Diavolului. Potrivit Sfântului Atanasie, episcopul Alexandriei, asaltul Diavolului asupra lui Antonie a luat forma unor viziuni, fie seducătoare, fie oribile, trăite de sfânt. 

De exemplu, uneori, Diavolul apărea sub forma unui călugăr care îi aducea pâine în timpul postului sau sub forma unor fiare sălbatice, femei sau soldați, uneori bătându-l pe sfânt și lăsându-l în stare de moarte. 

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Sfântul Anton a îndurat multe astfel de atacuri, iar cei care au fost martori la ele erau convinși că erau reale. Fiecare viziune evocată de Satana era respinsă de rugăciunea ferventă și de actele de penitență ale lui Anton.

Atât de exotice erau viziunile și atât de neclintită era rezistența lui Antoniu, încât subiectul ispitelor sale a fost adesea folosit în literatură și artă, în special în picturile lui Hiëronymus Bosch, Matthias Grünewald, Max Ernst, Paul Cézanne și Salvador Dalí, precum și în romanul Ispita Sfântului Antoniu (1874) de Gustave Flaubert.

Din aceste lupte psihice, Anton a ieșit ca părintele sănătos și sensibil al monahismului creștin. Regula care îi poartă numele a fost compilată din scrierile și discursurile care îi sunt atribuite în Viața Sfântului Antonie, a Sfântului Atanasie și în Apophthegmata patrum și era încă respectată în secolul al XX-lea de o serie de călugări copți și armeni.

Popularitatea lui Antonie ca sfânt a atins apogeul în Evul Mediu. 

Ordinul Ospitalierilor Sfântului Anton a fost fondat lângă Grenoble, Franța (c. 1100), iar această instituție a devenit un centru de pelerinaj pentru persoanele care sufereau de boala cunoscută sub numele de focul Sfântului Anton (sau ergotism). 

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Ospitalierii îmbrăcați în robe negre, care sunau din clopoței în timp ce strângeau pomană, erau o priveliște obișnuită în multe părți ale Europei occidentale. 

Clopotele Ospitalierilor, precum și porcii lor – cărora li se permitea prin privilegii speciale să alerge liberi pe străzile medievale – au devenit parte din iconografia ulterioară asociată cu Sfântul Anton.

Mesaje de Sfântul Anton

De Sf. Antonie, fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seara magică, iar fericirea să te ia în braţele ei în acest moment special!

Onomastică fericită! Ziua numelui să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. LA MULŢI ANI!

Dragă Antonia, mama și tata îți urează o viață fericită!

Fie ca viața Sfântului Antonie să îți fie călăuză în lumea aceasta. La mulți ani!

Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani înfloritori!

Visele şi speranţele de azi să devină realitate, orice cădere un pas înainte, gândul bun şi fericirea să te însoţească mereu! La Mulţi Ani, Anton!

Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași

Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulţi ani!

Sfântul Antonie să te ocrotească în fiecare zi, să-ţi aducă linişte şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul tău! La mulţi ani cu împliniri şi numai cu momente frumoase în viitor!

De ziua numelui tău şi în orice altă zi iţi urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii şi să ramâi cu multe amintiri plăcute. Sa ai o zi excelentă!

Urări de la mulți ani pentru ziua numelui Anton

Sfântul Antonie să iţi călauzească paşii, să iţi aducă bucurie în suflet şi să fie întotdeauna cu tine. La Mulţi Ani!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănatatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. La mulţi ani, Antonia!

La Mulţi Ani, de Sfântul Antonie! Să ai parte de multă sănătate, bucurii şi multe împliniri. Să te bucuri mereu de această zi frumoasă!

Un cer senin şi fara nori/ Ca viata ta sa fie/ Sa ai in cale numai flori/ Succes si bucurie! La mulţi ani, Antonie!

Din adancul sufletului iti doresc ca anii ce se scurg sa treaca precum razele soarelui mangaie o trestie umeda si batuta de vant, precum iubirea alina sufletele suferinde. Sa fii fericita si mereu insotita de cei care merita sa te iubeasca. La mulți ani, Antoneta !!!

Iti doresc pe vant ce bate,/ Multa, multa sanatate/ Şi pe stele ce lucesc/ Fericire iti doresc. La Multi Ani!

Sa ai o zi frumoasa, sa te bucuri de numele pe care-l porti, sa fii fericita, iubita si bucuroasa. La Multi Ani, Antoaneta!

De ziua numelui tau, iti doresc ca toate lucrurile bune si frumoase sa te copleseasca si sa straluceasca in calea ta catre fericire si succes. La Multi Ani!

Mandarine – proprietăți, beneficii, curiozități 

De ziua numelui tau iti doresc sa ai o zi superba si un an plin de realizari. La multi ani incununati de succes!

Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si sa ai parte numai de zile senine si insorite! La mulţi ani, Antoniu!

Fie ca fiecare rază de soare care ajunge la tine să-ţi aducă succes, fericire şi prosperitate! La mulţi ani!

Toate florile din lume, pentru tine, Antoanela! Sa ai o zi superba si sa te bucuri de ziua numelui tau la fel cum aceste flori se bucura de lumina soarelui. La multi ani!

Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alătur si eu celor care iti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii, multa sanatate, iar Dumnezeu sa iti calauzeasca si sa oranduiasca totul cum este mai bine pentru tine! La multi ani, Anton!

Bucuria lumii toată / Zi de zi-n uşă să-ţi bată / Bunul Dumnezeu să-ţi dea / Tot ce îţi doreşti şi ai vrea!

Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Îţi doresc multă sănătate şi toate dorinţele să ţi se împlinească! La mulţi ani, Toni!

Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul ciocârliei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori! La mulţi ani, Antonio!

Antonia, sper că bucuriile să nu se termine, visurile să devină realitate, iar calea vieţii să fie presărată cu flori si dragoste. La multi ani!

Toate gândurile mele sunt la tine, Antoniu! Îţi doresc să ai o zi superbă şi să fii înconjurat doar de iubire! La Mulţi Ani!

Îţi urez ca ziua ta să îţi aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranţă, iar în lume să găseşti numai fericire! La mulţi ani, Anton!

Cele mai frumoase urări de Sfântul Anton

Îţi urez din tot sufletul noroc, să îţi găseşti pacea şi fericirea, să nu verşi nicio lacrimă şi să trăieşti fiecare clipă astfel încât să nu regreţi nicio secundă trecută! Cele mai bune urări de la mine.

De toţi ai fost tu azi numit, în lăcaş Sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaş şi eu, dorindu-ţi bine mereu. Numele ce-l porti de Sfânt, poartă-l cu mandrie multă! Să-ţi dea putere şi tărie, ani sănătoşi şi bucurie! Un înger păzitor iţi doresc eu ţie!

Calci mereu pe trandafiri, pe flori nemuritoare, să ai în ochiii tăi priviri ca razele de soare, să ai o viaţă ca-n poveşti, cu vise împlinite, să dărui celui ce iubeşti doar clipe fericite… La mulţi ani, Antonia!

Iţi urez La Mulţi Ani şi fie ca Sfântul Antonie să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.

Un gând bun şi-o sărutare / Azi la ceas de-aniversare / Sfântul Antonie să vă ocrotească / Visele să vă-mplinească! / La mulţi ani!

Felicitări pentru prieteni

La mulţi ani, draga Antoneta, îţi doresc să ai o viaţă cu multe împliniri.

Sper ca sărbătoarea Sfântului Antonie să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi succes!

Cu simple cuvinte / Îţi urez fierbinte / Mulţi ani înainte! / Ani cu cer senin şi noroc deplin / Ani cu porţi deschise / Pentru nenumăratele tale vise! / La mulți ani!

Fie ca anii ce se scurg să treacă, precum razele soarelui care mângâie o floare ce stă să înflorească! La mulţi ani, Antoanela!

Anton – Hai noroc şi voie bună, Să petrecem împreună, C-astăzi este o zi mare, Şi-i motiv de sărbătoare! La mulţi ani!

Ne gândim cu toţii la tine şi pentru ca astăzi este o zi specială, îţi urăm un sincer La Multi Ani!

De ziua ce-ţi surâde-n prag / Şi-i porţi frumosul nume / Eu îţi doresc tot ce-i mai drag / Şi mai frumos pe lume! La mulţi ani, Toni!

De ziua numelui tău, cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La multi ani, Antoaneta!

Să ai puterea să faci lumea mai bună şi să-i faci fericiţi pe toţi din jurul tău cu bunătatea, dragostea şi frumuseţea sufletului tău! La mulţi ani, dragul meu!

Sa ai parte de sănătate, multe realizări şi să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La multi ani, Toni!

La mulţi ani! Sfântul Antonie să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale, să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de familie şi cei dragi!

Astăzi, fiind o zi frumoasă/ Şi ştiind că-i ziua ta/ În parfumul dimineţii/ Ţin a te felicita. La Mulţi Ani de Sfântul Antonie!

Îţi doresc o oră de linişte, o zi de pace, o săptămâna de soare, un an de iubire, un veac de sănătate şi un mileniu de bani! La Mulţi Ani, Antoniu!

Sursa foto: Shutterstock.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter