Secretele femeilor care miros mereu bine

Publicat pe

Există femei care știu să stăpânească perfect arta de a se parfuma și intră în categoria selectă a celor care miros mereu bine. Parfumul este un fel de haină, face parte din imaginea ta, și este detaliul care te scoate în evidență într-o măsură la fel de mare ca și hainele sau coafura. Este esențial pentru o femeie să miroasă bine și simplu fapt că folosești un parfum sau un deodorant nu este suficient. Află câteva din secretele femeilor care miros bine mereu.  

Este esențial să alegi un parfum care să fie în acord cu personalitatea și vârsta. În plus contează și temperatura de afară. Pentru o femeie energică și activă se potrivesc aromele intense, cu tentă aspră, masculină, de santal sau lemn și fum, pentru femei romantice cele florale și dulci. Pentru femeile tinere ideale sunt parfumurile cu note senzuale, iar pentru cele mature sunt ideale arome mai tari, dense. În perioada caldă sunt potrivite aromele florale, marine, de citrice, iar în sezonul rece cele de mosc, vanilie, fructe coapte și condimente. 

O notă unitară

O femeie care miroase mereu bine folosește mult timp același parfum. Este ideal să-l variezi în funcție de anotimp, dar chiar și așa notele de bază trebuie să din aceeași paletă. Folosește un ulei de corp din aceeași gamă. Dacă vei schimba parfumul, atunci schimbă și crema sau uleiul de corp. Este ideal să folosești gama completă de produse asociată unui parfum. 

Un secret bun de ținut minte este acela de a folosi parfumul (de regulă foarte scump), dar și apa de toaletă asociată (mult mai accesibilă). Miros la fel, dar durează diferit. Apa de toaletă poate fi folosită pentru a împrospăta aromele. Este însă obligatoriu să fie identice.  

Un deodorant neutru

Este important să folosești deodorant. Dar, o femeie care miroase mereu foarte bine știe că deodorantul folosit trebuie să fie neutru sau din aceeași paletă olfactivă cu parfumul. Un deodorant cu aromă puternică va altera și denatura parfumul și rezultatul este de cele mai multe ori nereușit. Deodorantul se folosește numai după baie sau duș. Nu aplica niciodată deodorantul pe haine, pe gât sau pe piele în alte părți decât în zona axilei. 

Locul potrivit

Există locuri secrete pentru aplicarea parfumului. Sunt locuri unde pielea absoarbe parfumul și-l păstrează. De regulă locurile în care se simte pulsul sunt perfecte. La baza gâtului, acolo unde pulsează carotida, între sâni, pe încheietura cotului și a mâinii și în spatele genunchiului și al urechilor. Când vrei ca parfumul tău să fie bine remarcat, pulverizează parfum în aer și treci prin norul format. Este un truc bun când porți o ținută de gală sau mergi la un eveniment special. În zilele obișnuite parfumul se aplică în maximum două sau trei din locurile menționate. 

Unele materiale sunt capabile să păstreze pentru mult timp mirosul unui parfum: lâna, cașmirul, mătasea și părul uman. 

Ține cont că parfumul pătează. Acesta este un alt motiv important pentru care nu trebuie pulverizat pe haine, ci doar pe piele, iar varianta 'norului' de parfum este soluția sigură pentru ținuta pe care o porți.

Păstrează cu grijă

Parfumul nu se păstrează la baie. Nici apa de toaletă. Nu se țin nici în frigider, pentru că având alcool aroma complexă se deteriorează. Cel mai bun loc este în dormitor sau într-un loc ferit în dressing. Este important să fie păstrate mereu la temperatură constantă. Este unul din secretele care face ca aroma unui parfum să dureze. El trebuie folosit când are o temperatură cât mai apropiată de cea a mediului înconjurător.  

Mirosul natural

Fiecare om are un miros al lui. Nu-l simțim, dar acesta este cel care face ca același parfum să se simtă diferit de la individ la individ. Unele alimente (ceapă, usturoiul, pește, carne de vită, sparanghel) pot modifica mirosul natural. Lipsa unei bune hidratări face ca mirsoul natural să devină mai pregnant și modifică pH-ul natural al pielii. Acesta este unul din motivele pentru care uneori percepem diferit aroma parfumului pe care îl folosim. 

Se spune că pentru fiecare femeie există un parfum perfect. Este cel care o face să strălucească, o pune în valoare și o face irezistibilă. Se mai spune că a găsi parfumul perfect este tot așa de greu cum este să-ți găsești sufletul pereche. În ambele situații căutarea merită!

Sursa foto: pixabay.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Sephora

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter