Superstiții de Crăciun. Ce trebuie să mănânci pe 24 decembrie ca să fii sănătos tot anul viitor

Publicat pe

Superstiții de Crăciun. Ce trebuie să mănânci pe 24 decembrie ca să fii sănătos tot anul care vine. Ca oricare sărbătoare mare, precum este Paștele, și ziua de Crăciun vine cu o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții. Din vechi strămoși, lumea se ghida după ele pentru a avea parte de fericire, sănătate, noroc și belșug, astfel că și în zilele noastre încă se ține cont de ele și au o mare însemnătate. Iată ce e bine să faci și ce nu e bine în Ajunul Crăciunului și pe 25 decembrie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Crăciunul bate la ușă deja! În doar 3 zile, sărbătorim Ajunul Crăciunului, în care trebuie să ținem de cont de o serie de superstiții, dacă vrem să ne meragă bine în 2024. Ei bine însă, nu doar data de 24 decembrie este încărcată din acest punct de vedere, ci și ziua de 25 decembrie. Totuși, trebuie să ținem cont că doar unele tradiții sunt de pe plaiurile mioritice, unele fiind și din alte țări, însă toate cu iz de bunătate.

Citește și: Trei modalități în care poți sărbători Crăciunul alături de noile colecții Reserved

Citește și: Tu știi care sunt cele 7 culori ale Crăciunului?

Citește și: Theo Rose, despre despărțirea de Alex Leonte:„A fost grea separarea'. Cum s-a schimbat viața de când este însărcinată

Citește și: „Înainte să mor vreau să te îmbrățișez”.Scrisoarea impresionantă primită de Messi din partea primei învățătoare

Superstiții de Crăciun. Ce trebuie să mănânci pe 24 decembrie ca să fii sănătos tot anul care vine

Ei bine, în această perioadă a anului, numerose gospodine au dat startul pregătirilor pentru Crăciun. În timp ce uneele fac curățenia generală, altele prepraă fel și fel de delicii culinare. Totuși, mai sunt persoane care se gândesc deja la superstițiile pentru ziua de 24 și 25 decembrie, făcându-și planul pentru ceea ce trebuie să facă zilele următoare.

Potrivit tradițiilor și superstițiilor din vechi strămoși, pe data de 24 decembrie este bine să mănânci un măr. Mărul semnifică de Crăciun sănătate și bunăstare, astfel că oricine îl mănâncă nu duce grija problemelor de acest fel. Dacă te consideri a fi o persoană superstițioasă, nu rata savorea mărului.

Superstiții pentru ziua de Crăciun

Ziua de Crăciun este mult mai încărcată din punct de vedere al tradițiilor și superstițiilor. Știm cu toții că numerase persoane obișnuiesc să aprindă lumânări pe masă pe data de 25 decembrie. Ei bine, este un ritual care aduce numai bine, asta doar dacă lași lumânărea să ardă până când se stinge singură.

De asemenea, de Crăciun, grecii obișnuiesc să își ardă pantofii vechi, totul pentru a preîntâmpina ghinioanele și a nu mai avea parte de ele anul următor. Mai mult decât atât, potrivit superstițiilor din vechi strămoși se spune că este bine să îți faci baie în ziua de Crăciun. Acest obicei te ține curat tot anul și te ferește de necazuri și belele.

Fericirea, norcul și belșugul vin odată cu crenguțele de vâsc în casa ta. Da! De Crăciun este foarte bine să ai vâsc în locuința ta, aducând numai energie pozitivă și lucruri bune.

Ce nu este bine să faci înaintea Crăciunului

Acum, după ce am vorbit despre cele mai întâlnite tradiții și superstiții din ziua de Crăciun și Ajunul Crăciunului, trebuie să știi și ce nu e bine să faci înaintea Crăciunului. Mai concret, nu ai voie să cânți colinde în orice perioadă a anului, ci doar în zilele destinate pentru această tradiție. Opusul aduce doar lucruri rele și ghinioane.

Tot din vechi strămoși se spune că cine este născut în ziua de Crăciun, este un om urmărit de noroc toată viața. De asemenea, cerul senin în ziua Crăciunului anunță un an roditor, la fel cum zăpada de pe 25 decembrie prevestește un Paște înverzit.

Mai mult decât atât, se spune că în noaptea de Crăciun se deschid Porțile Raiului. Irlandezii zic că cine moare atunci, merge în Rai.

Sursă foto: Facebook

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter