Mănânci halva? Ar putea fi toxică pentru organism. Ce conține, de fapt, halvaua

Publicat pe

Cu toții am consumat halva în copilărie, iar unii dintre noi și-au păstrat obiceiul acesta și adulți fiind. Halvaua este foarte consumată în perioadele de post. În primul rând pentru că este dulce, iar în al doilea rând pentru că oferă rapid o senzație de sațietate. Nu trebuie să consumi prea multă ca să simți că te-ai săturat. 

Halvaua este făcută din ingrediente sănătoase, însă acestea se pot întoarce împotriva consumatorilor și poate deveni toxică și foarte periculoasă pentru organism.

Citește și: Postul Paștelui. Rețetă pentru gogoși pufoase, de post, fără lapte și ouă

Potrivit unui studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor, care a studiat 13 tipuri de halva vândute pe piață, majoritatea dintre ele au în compoziție ingrediente de bună calitate.

Potrivit studiului, 61% dintre produsele analizate nu conțin E-uri. 31% conțin un singur E, iar 8% conțin 3 E-uri. 

Așadat, halva are un conținut considerat sănătos de nutriționiști. 

Ea se face din semințe, zahăr, glucoză și vanilie. Însă ce e cu adevărat periculos la halva este conținutul caloric pe care îl are. Doar 100 de grame de halva poate conține până la 600 de calorii, adică echivalentul unui mic dejun sau prânz foarte bogat. 

Citește și: Prăjitură fragedă cu mere. Rețetă de post

Consumată în cantități mari, halvaua devine un real pericol pentru greutate și problemele colaterale cauzate de excesul de kilograme. Poate avea efect asupra plămânilor și asupra circulației sângelui, asta pentru că duce în timp la diabet și supraponderabilitate, iar complicațiile acestor afecțiuni sunt extrem de grave.

Persoanele care suferă de diabet, obezitate sau pancreatită ori reacții alergice le este interzis consumul de halva. Nu este recomandată halvaua nici copiilor mai mici de 6 ani, pentru că poate afecta dinții și mucoasa. 

Citește și: Postul Paștelui. Rețetă ușoară pentru un chec delicios de post, fără ouă și lapte

Desigur, mâncată cu moderație, halvaua este chiar un aliment nutritiv, însă aceasta înseamnă limitarea consumului la maxim 30 de grame pe zi. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter