Rețetă de cannelloni cu spanac şi caşcaval

Rețetă de cannelloni cu spanac şi caşcaval. Este un preparat perfect pentru o masă în familie sau o cină elegantă. Acest fel de mâncare îmbină simplitatea cu gustul autentic al bucătăriei italiene. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cannelloni cu spanac și cașcaval este un preparat clasic italian reinterpretat într-o variantă vegetariană și savuroasă. Umplutura cremoasă de brânză și spanac, îmbogățită cu arome fine de usturoi și nucșoară, este învelită în paste delicate și acoperită cu un strat generos de sos de roșii și cașcaval gratinat.

Citește și: Rețeta de cremșnit a Majdei Aboulumosha: „Desert clasic, gust de copilărie”

Rețetă de cannelloni cu spanac şi caşcaval. Ingrediente

Pentru umplutură:

-250-300 g de spanac proaspăt sau 200 g de spanac congelat, bine scurs

-250 g de ricotta sau brânză de vaci grasă

-150 g de cașcaval ras

-1 ou

-opțional: 1 cățel de usturoi

-sare

-piper

-opțional: nucșoară

Citește și: Rețetă de șnițel polonez. Cu ce se deosebește de cel clasic și care este secretul unui preparat delicios

Pentru sos:

-400 ml de suc de roșii sau passata

-1 lingură de ulei de măsline

-1 cățel de usturoi sau 1/2 ceapă mică, tocată fin

-sare

-piper

-oregano

-busuioc

Citește și: Cum e viața Iuliei Vântur în India și cine a învățat-o limba hindi: 'Cu staff-ul pe care îl avem în casă vorbesc hindi. Asta m-a ajutat'. Cel mai des o vizitează Loredana și Andreea Raicu / EXCLUSIV

Altele:

-12 tuburi de cannelloni (nefierte, uscate)

-50 g de cașcaval ras pentru gratinat

-1 lingură de unt pentru uns tava

Rețetă de cannelloni cu spanac şi caşcaval. Mod de preparare

Dacă folosești spanac proaspăt, călește-l rapid într-o tigaie cu puțin ulei până se înmoaie. Dacă e congelat, dezgheață-l și scurge-l bine. Toacă spanacul mărunt și amestecă-l cu brânza, oul, cașcavalul ras, usturoiul zdrobit, sare, piper și puțină nucșoară. Umplutura trebuie să fie omogenă și ușor de manevrat.

Într-o tigaie călește ceapa/ usturoiul în ulei până devine translucid. Adaugă sucul de roșii și condimentele, apoi fierbe la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Gustă și potrivește gustul de sare și piper.

Umple tuburile de cannelloni cu amestecul de spanac și brânză. Unge o tavă termorezistentă cu unt. Pune tuburile umplute în tavă, unul lângă altul. Toarnă sosul de roșii peste cannelloni și presară cașcavalul ras deasupra.

Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace la temperatura de 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Îndepărtează folia și mai lasă 10-15 minute să se rumenească frumos deasupra. Scoate tava din cuptor și lasă la răcit. Cannelloni cu spanac şi caşcaval este gata de servit. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton