Rețetă de chec umed. Un desert delicios!

 Martin Lorena
.

Rețetă de chec umed. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce și nu știi ce să pregătești pentru tine și familia ta, încearcă această rețetă simplă de chec! Nu necesită multe ingrediente, timpul de coacere este destul de scurt și gustul nu te va dezamăgi. Iată de ce ai nevoie pentru a-l prepara!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de chec umed. Atunci când vrei să pregătești ceva absolut delicios pentru membrii familiei tale, alege această rețetă! Nu necesită mult timp petrecut în bucătărie, ingredientele sunt la îndemâna oricui, iar gustul te va impresiona. Iată ce trebuie să folosești pentru un chec umed delicios!

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!

Rețetă de chec umed – Ingrediente

  • 2 ouă,
  • 200 g (1 cană) de zahăr,
  • 200 g (1 cană) smântână sau iaurt,
  • 200 g ( ½ pachet mic) de unt topit,
  • 250 g (2 căni ) de făină,
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat,
  • 1/2 linguriţă de praf de copt,
  • 1 -2 linguri de cacao,
  • 300 – 400 g vişine crude sau congelate

Rețetă de chec umed – Mod de preparare

  1. Vișinele se curăță de sâmburi și se pun într-o strecurătoare pentru a se scurge sucul în exces.
  2. Ouăle se mixează bine, după care se adaugă zahărul și vanilia.
  3. Se mixează totul foarte bine până când compoziția se deschide la culoare. Se adaugă untul topit şi smântâna sau iaurtul, mai puțin 1-2 linguri pe care le vom păstra pentru mai târziu.
  4. Se cerne făina și praful de copt și amestecă bine până când toate ingredientele se omogenizează.
  5. Se ia o treime din aluat și se amestecă cu cacao și restul de smântână.
  6. Vișinele se amestecă cu zahărul și puțină făină.
  7. Într-o tavă de copt se adaugă puțină făină, apoi jumătate din aluat și câteva linguri din cel cu cacao. Se aranjează vișinele.
  8. Se toarnă restul de aluat, alternându-se cu aluatul de cacao. Deasupra se pun restul de vişine. Vişinele se presează uşor în aluat atât cât să intre cam 2/3 în aluat.
  9. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute și se testează cu o scobitoare pentru a se verifica dacă este pătruns, potrivit EpochTimes.

Sursă foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton