Rețetă lapte de bou. Un deliciu tradițional

Publicat pe

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de lapte de bou este cunoscută în întreaga țară. Aceasta este un preparat tradițional românesc, pe care gospodinele îl prepară cu foarte multă grijă. În fiecare zonă a țării este consumat diferit, uneori ca desert, iar alte ori ca fel principal. Îți vom prezenta modul în care se prepară acest deliciu culinar.

Citește și: Rețetă ciorbă de pește somn.Ușor de făcut acasă

Citește și: Rețetă de vinete umplute cu ciuperci.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de conopidă în saramură pentru iarnă

Citește și: Rețetă de Sangria.Perfectă pentru tine și prietenii tăi!

Rețetă lapte de bou – Ingrediente

  • 4 cani seminţe de dovleac, decojite
  • 1 litru de lapte
  • 1 praf sare

Rețetă lapte de bou – Mod de preparare

  1. Laptele se pune la fiert pentru aproximativ 10-15 minute.
  2. Semințele de dovleac se prăjesc la cuptor. Atunci când sunt gata, acestea se macină până când se obține o făină foarte fină.
  3. Această făină obținută se amestecă cu laptele și se lasă pe foc până când se obține o pastă groasă. Peste pasta obținută se presară praful de sare și se mai lasă la foc pentru aproximativ 10 minute.
  4. Pentru a nu se afuma, este foarte important ca pe tot parcursul gătirii să se amestece în preparat, informează Rețete Unica.
  5. Când este gata, se poate servi împreună cu mămăligă de mălai.

Sursă foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter