Orez prăjit cu legume. Rețetă în stil asiatic

Publicat pe

Ați mâncat vreodată orez prăjit cu legume? Această mâncare de inspirație asiatică, obișnuită în China și Thailanda, este extrem de savuroasă și ușor de preparat. Mai mult, cei aflați la dietă pot folosi orezul negru sau integral, o cereală complexă, care conține mai puține glucide și, implicit, calorii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dacă vreți să vă impresionați familia sau musafirii, o puteți face foarte simplu, pregătind orez prăjit cu legume în stil asiatic, un preparat în egală măsură aspectuos și savuros. Savoarea acestuia, potențată de legumele sotate cu ghimbir, sosul de soia și uleiul de susan, va face ca acest preparat să devină unul dintre preferatele familiei.

Orez prăjit cu legume

Cel mai bun orez prăjit cu legume se prepară în doi timpi și trei mișcări, mai ales dacă aveți legume congelate. Acesta poate fi pregătit însă și cu ce aveți prin frigider, în funcție de preferințe. La fel de bunii sunt dovleceii, conopida, broccoli și fasolea verde, dar și ardeiul gras. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Salam de biscuiți de post. Cea mai simplă rețetă

Citește și: Scovergi pufoase fără drojdie. Rețeta originală ca la bunica acasă

Citește și: Rețetă de ciorbă de lobodă, de post. Cel mai sănătos preparat, primăvara. Ce vitamine conține

Ingrediente

  • 200 g ciuperci
  • 400 g amestec de legume Mexican mix Bonduelle (sau orice legume preferați)
  • 2 ouă
  • 700 g orez fiert și răcit (300 g orez nefiert), alb sau negru
  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 lingură ghimbir răzuit
  • 3-4 catei de usturoi răzuiți
  • sare, piper

Cum se prepară orezul prăjit cu legume

Punem orezul la fiert pentru 15-20 minute în 400 ml apă, la foc mic, cu capac. Orezul trebuie să rămână puțin al dente, deoarece urmează să fie și prăjit. Dacă folosiți orez negru, trebuie să știți că acesta trebuie hidratat înainte de fierbere cel puțin 10 minute. După fierbere, punem orezul într-o strecurătoare, îl clătim cu apă rece, apoi îl lăsăm la răcit. Ideal ar fi să fierbeți orezul cu o zi înainte, pentru se putea usca.

Într-o tigaie încinsă punem ulei de floarea-soarelui și călim usturoiul, ceapa, ciupercile, ardeiul iute și ghimbirul, toate tocate mărunt. Călim bine, apoi punem ouăle bătute bine și amestecăm ca la ouă jumări. Scădem intensitatea focului și adăugăm orezul fiert, amestecăm bine și apoi punem restul legumelor tăiate cât mai mic.

Stropim cu sosul de soia și lăsăm tigaia pe foc până când orezul prinde o crustă plăcută. La final se adaugă ceapa verde și uleiul de susan, se mai lasă puțin pe foc și preparatul este gata de servit.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter